GERAARDSBERGEN - Sportdienst organiseert fietscursus voor volwassenen

C21

GERAARDSBERGEN - Sportdienst organiseert fietscursus voor volwassenen

Jim_4102
 

Vanaf april kan je in Geraardsbergen  als volwassene een opleiding volgen om te leren fietsen. Fietsen is niet alleen gezond en leuk, maar heeft daarnaast nog heel wat andere voordelen zoals het sneller kunnen verplaatsen naar school of werk. Het doel van de opleiding is om een mobiliteitsdrempel weg te nemen zodat de kans op tewerkstelling groter wordt.

 

In 2016 volgden 18 cursisten een opleiding leren fietsen te Ronse. Dit grote aantal geïnteresseerden toont aan dat de noodzaak leeft om dergelijke cursussen te blijven organiseren. Daarnaast merken we dat een uitgestrekt en heuvelachtig gebied zoals de Vlaamse Ardennen zorgt voor extra drempels in mobiliteit. Net die mobiliteit is cruciaal voor mensen om werk te vinden.

 

In Geraardsbergen willen we de nood invullen om die mobiliteitsdrempels weg te werken. De sportdienst van de stad en SEVA (Sociale Economie Vlaamse Ardennen) hebben daarom de handen in elkaar geslagen om een opleiding te organiseren om volwassenen te leren fietsen. Hierbij krijgen ze hulp van de Vlaamse Wielerschool.

 

Vanaf 25 april tot 30 mei 2017 kunnen ingeschrevenen elke dinsdag en donderdag voormiddag of namiddag terecht aan sporthal de Veldmuis om in 10 lessen de verschillende onderdelen van het fietsen onder de knie te krijgen. De lessen bouwen gelijkmatig op. De eerste lessen bestaan uit het leren kennen van de fiets en evenwicht houden op de fiets. Verdere aandacht wordt besteed aan op- en afstappen, remmen, draaien, hindernissen nemen en versnellingen gebruiken. In de laatste contactmomenten leert men fietsen in het verkeer waarbij extra aandacht gaat naar de verkeersregels.

Cursisten kunnen tijdens de opleiding gehuurde fietsen gebruiken van de Fietserij uit Aalst. Na het behalen van het diploma wordt met elke cursist de mogelijkheden bekeken om een tweedehands fiets en toebehoren aan te schaffen. De opleiding kost 20 euro. Wanneer de deelnemer alle lessen bijwoont, krijgt men 10 euro terugbetaald. In deze prijs zit het gebruik van fiets en toebehoren tijdens de cursus, de begeleiding en de verzekering. Inschrijven kan bij de dienst economie van de stad.

 

Meer informatie of inschrijven:

Dienst economie

Annemieke Van Laethem

economische.zaken@geraardsbergen.be

054 43 45 05

Weverijstraat 20

9500 Geraardsbergen

Sportdienst

054 43 51 43

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 30 apr 2021
Jimmy GODAERT | 28 apr 2021

archief