GERAARDSBERGEN - Succes in techniekacademie in het Technisch Instituut Sint-Jozef

GERAARDSBERGEN - Succes in techniekacademie in het Technisch Instituut Sint-Jozef

Jim_4124
 

Voor het derde jaar op rij sluit het Technisch Instituut Sint-Jozef een reeks van ‘de Techniekacademie’ met groot succes af.

 

Enkele maanden geleden startte deze reeks van 10 woensdagnamiddagen, gesponsord door de Provincie Oost-Vlaanderen, met behulp van vele vrijwillige leerkrachten. 75 enthousiaste leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs werden ondergedompeld in een techniekbad. Tijdens deze sessies werd met verschillende materialen gewerkt. Zo ontdekten ze hun talenten in de vakgebieden hout, metaal, bouw, kunststoffen en elektriciteit.

 

Door zowel natuurlijke als kunstmatige grondstoffen te gebruiken, willen we de leerlingen kennis laten maken met het werken met allerlei materialen. Ook mochten zij proeven van de modernste technieken van het digitaal ontwerpen tot 3D-printen.

 

Op woensdag  werd  de Techniekacademie afgesloten met een receptie in het bijzijn van hun ouders, de leraren, de directie, het schoolbestuur, het stadsbestuur en de afgevaardigden van het provinciebestuur. De deelnemers kregen allemaal een medaille en behalen het diploma van ‘Junior technicus’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jun 2018
Jimmy Godaert | 05 jun 2018

archief