Politiezone GERAARDSBERGEN/Lierde stelt multifunctionele bureelwagen voor

C21

Politiezone GERAARDSBERGEN/Lierde stelt multifunctionele bureelwagen voor

Jim_4323
 

De politiezone Geraardsbergen/Lierde bouwt verder aan e-Blue, haar ‘Mobile Office’-project! De gloednieuwe bureelwagen, speciaal ontworpen voor en door de politiezone in samenwerking met e-BO Enterprises en Autographe, wordt weldra ingezet voor verkeers- en gerechtelijke acties.  Burgemeesters Guido De Padt en Jurgen Soetens waren alvast fier dit paradepaardje te mogen voorstellen.

 

De nieuwe bureelwagen alsook de omvorming van een wagen tot ‘e-Blue’-caddy, zorgen samen voor een aanzienlijke investering om de agenten van de politiezone Geraardsbergen/Lierde nog efficiënter te laten werken. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen met het oog op innovatie, is één van de pijlers uit ons zonaal veiligheidsplan.  Dankzij deze doorgedreven digitalisering, uniek voor onze regio, brengen we niet enkel het administratieve werk naar het terrein maar ook onze databanken én het digitaal ondertekenen van verklaringen. Wat vroeger op het commissariaat gebeurde, kan nu op locatie”, zegt korpschef Jurgen De Landsheer trots.

 

De wagen, type Renault Master Grand Confort, werd ingericht als mobiel kantoor met 2 moderne en afgescheiden bureauruimtes, voorzien van verduisterende ramen en materiaalopbergruimte. Alle databanken worden ter plaatse geraadpleegd. Een ademtest of verhoor finaal afwerken ter plekke wordt hierdoor mogelijk.

 

“Dankzij de gesofisticeerde ‘signature pad’, kan de verklaring onmiddellijk digitaal ondertekend worden. Printen is niet langer vereist. Wat ooit pen en papier was, is nu pen en display” aldus Marc Van Ranst van e-BO Enterprises.

 

Bijkomend voordeel is dat de wagen kan omgevormd worden tot operationele commandopost. Het houden van briefings bij evenementen of rampen zoals bijvoorbeeld wateroverlast behoort hierdoor tot de mogelijkheden. Projectleiders Jurgen De Smet en Antoon Du Pont verduidelijken: “ Via diverse applicaties is het mogelijk om beelden van de aanwezige camera’s in onze zone te bekijken en te interpreteren.  Hierbij denken we ook aan streaming van drone-beelden en toegang tot ANPR-gegevens en beelden. Anticiperen op een bepaalde situatie wordt zo een stuk makkelijker en draagt nog meer bij tot meer en beter blauw op straat”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief