GERAARDSBERGEN - Patrick Kerger lanceert nieuw wielerbier

C21

GERAARDSBERGEN - Patrick Kerger lanceert nieuw wielerbier

913350_201702231528399966230
 

De aanvang van  het nieuwe wielerseizoen was voor Patrick Kerger  om een nieuwe versie van zijn wielerbier ‘Spartacus ‘op de markt te brengen. Naast de bruine en blonde versie die sinds 2015 op de markt zijn koos hij dit maal voor een amber biertje. Er zijn 3 hopsoorten in verwerkt wat het bier een bittere toets geeft. Het bier is 6° ,wat het op zich niet te sterk maakt, maar het heeft heel veel karakter. De Spartacusbieren worden dan nog eens gebrouwen zonder tovoeging van enige chemische stoffen wat het een bier pure sang maakt.

 

Patrick zelf is nog steeds in de ban van het wielrennen en heeft zelf ook nog gekoerst . De ‘grinta’ waarmee hij destijds fietste gebruikt hij nu om zijn Spartacusbier te brouwen en te promoten. Vorig jaar verkocht Kerger 25.000 liter van zijn biertjes en het is zijn ambitie om dit jaar dat getal te verdubbelen. De verkoop van het Spartacusbier gebeurt niet enkel in Geraardsbergen, maar ook al n het Pajottenland en Brussel.

 

De respons van de bierliefhebbers is in elk geval zeer goed. Met Spartacus , die in feite een ode aan Fabian Cancellara is de link tussen de wielersport en de Vlaamse biercultuur snel gelegd. Spartacus  is net  zoals de andere Geraardsbergse bieren uitgegroeid tot een vaste waarde in het aanbod van de artisanale bieren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief