GERAARDSBERGEN - Endless shores’: een foto-tentoonstelling van Frank Callens

C21

GERAARDSBERGEN - Endless shores’: een foto-tentoonstelling van Frank Callens

Frank-callens
 

Geraardsbergenaar Frank Callens (1962) volgde op latere leeftijd de vijfjarige fotografie-opleiding in het KISP in Gent. Daarna vervoegde hij de Geraardsbergse fotoclub ‘Focus’, waarvan hij nog steeds actief lid is.

 

Fotograferen is voor Frank op de eerste plaats een creatief proces dat een esthetisch product beoogt. Maar hij vindt het ook belangrijk om door fotografie zijn medemensen gelukkig te maken – met een mooi portret of een reportage over wat hen dierbaar is. Ten slotte wil hij via sterke beelden zijn medeburgers uitnodigen tot nadenken over maatschappelijke of ecologische (wan)toestanden.

 

Alhoewel hij zich niet beperkt tot een bepaald genre, gaat zijn voorkeur toch uit naar architectuur, landschappen en portretten. Stromingen als minimalisme en surrealisme hebben hem beïnvloed. Het huidige digitale tijdperk levert hem (dank zij zijn technische opleiding) ook de mogelijkheden om verder te gaan in compositie dan vroeger ooit mogelijk was. Meestal “rijpt” een beeld, en gaat hij bewust op zoek om het te realiseren, op een bepaalde plaats en tijdstip. Andere beelden zijn dan weer momentopnamen.

“Seascapes” vormen het voornaamste thema van deze tentoonstelling. De reeks “Endless Shores” is in meerdere fasen tot stand gekomen, tijdens bezoeken aan de kusten van Frankrijk, België en Nederland. Het zijn vrij minimalistische zeezichten: het pure water, met soms een discrete aanwezigheid van eenvoudige elementen als steigers, hutten, …. Naast zeezichten worden ook een aantal andere b&w (black and white) beelden getoond, en enkele werken in kleur, waarin de invloed van het surrealisme te merken is.

 

De opening van deze tentoonstelling, in aanwezigheid van schepen van cultuur Kristin Vangeyte, vindt plaats op vrijdag 10 maart om 15 u.

 

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 29 april, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief