GERAARDSBERGEN zet tijdens de ronde niet vips, maar wielerfans op eerste rij

C21

GERAARDSBERGEN zet tijdens de ronde niet vips, maar wielerfans op eerste rij

Img_20170308_121120
 

De doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Geraardsbergen op zondag 2 april wordt de apotheose van een zesdaags wielerfeest start op dinsdag 28 maart. Burgemeester De Padt en schepenen Vangeyte, Fontaine en Van Trimpont maken zich sterk dat niet de vips, maar de wielerfan centraal zal staan tijdens het wielerfeest. Viptenten zullen op de Vesten niet te vinden zijn maar wel volksdorp waar koersliefhebber centraal staat.

 

Onder de noemer  ‘De Ronde is terug!’  kunnen de koersliefhebbers met als centrale locaties de vesten en de Muur zes dagen genieten van alles wat met koers te maken heeft. Op dinsdag 28 maart gaat het wielergebeuren  van start met de doortocht van de Driedaagse De Panne-Koksijde. De finale is te volgen op groot scherm maar ook is er de doortocht waarbij de Muur aangedaan wordt.

 

Woensdag  is er een fietsverkenning van het parcours van de Challenge Triatlon. 420 atleten  afkomstig uit 22 landen schreven zich al in voor dit  internationale sportevenement dat doorgaat  op zondag 2 juli.

 

Radio 2 zendt donderdag 30 maart live uit vanuit wielercafé Bar Gidon op de Markt. Op vrijdag 31 maart rijdt sportjournalist Ruben Van Gucht, tevens een van de uithangborden van Challenge Triatlon, zijn Ronde van Vlaanderen.

 

Auteur Filip Osselaer stelt op zaterdag 1 april zijn boek ‘De Muur’ voor. Die dag is er ook de doortocht van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

 

Zondag 2 april, de dag van de Ronde, kunnen de wielerfans in het volksdorp op de Vesten ‘s morgens ontbijten. Omstreeks 14.40 is er dan de doortocht van de profs die zich naar de Muur, de achtste helling op 95 km van de aankomst in Oudenaarde, begeven. Die dag komen ook de dames voorbij en is er de aankomst van de juniores. Besloten wordt met een afterparty.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief