GERAARDSBERGENaar gaat op zoek naar talent van eigen bodem

C21

GERAARDSBERGENaar gaat op zoek naar talent van eigen bodem

Unspecified-1
 

Geraardsbergenaar Simon Ramboer heeft slechts één doel voor ogen: ‘Unmasking Local Talent’. Een missie die hij samen met Silke De Backer aangaat. Met hun recent gelanceerd online magazine (www.meetmemagazine.be) willen ze talent van vandaag en morgen de kans geven hun werk tentoon te stellen om hen zo een extra duwtje in de rug te geven. 

 

Er is de dag van vandaag een information overload te vinden op het internet. Kijk maar naar het aantal leuke blogs, toffe reisreportages, prachtige fotororeeksen, … Achter al deze leuke content schuilen getalenteerde en gepassioneerde mensen die hier dag in dag uit mee bezig zijn, en die hard werken om hun plekje op het internet te veroveren. 

 

Helaas is het vaak Clash of the Titans op het wereldwijde web waardoor heel wat potentieel niet de kans krijgt zich uitvoerig voor te stellen: kijk maar naar al dat kook- en baktalent dat niet dezelfde aandacht als Jeroen en Pascale krijgen. Al die reisfanaten die keer op keer terugkomen met prachtige foto’s of al die mensen die heel leuk kunnen schrijven maar geen eigen platform bezitten om hun verhaal te delen met de rest van de wereld. 

 

“Met het digitale platform willen we al dit talent bundelen en het de aandacht geven dat het verdient door de jongeren zowel een podium als een publiek aan te reiken” zegt Simon Ramboer 

 

Het idee voor het oprichten van Meet Me Magazine is ontstaan uit Simon’s passie voor fotografie en reizen. “4 jaar geleden begon ik mijn foto’s te delen via het sociale media kanaal Instagram en merkte ik dat er hier veel potentieel inzat. Er kwamen positieve reacties op mijn foto’s wat mij natuurlijk motiveerde om me verder te verdiepen in fotografie. Ik schreef mijn bachelorproef over Instagram en werkte een succesmodel uit. Ondertussen word ik op Instagram (www.instagram.com/sramboer) gevolgd door 18 000 mensen wat ik soms zelf nog niet kan geloven. Het is fantastisch om appreciatie te krijgen van zowel vrienden als totaal onbekenden voor hetgene wat ik doe. Dit gevoel wil ik ook aan anderen geven door mensen te stimuleren bij het ontdekken, ontplooien en etaleren van hun talenten.” 

 

Het Magazine kent een succesvolle start en telt ondertussen reeds meer dan 40 auteurs die op vrijwillige basis meewerken aan het project. Deze auteursgroep bestaat uit een mix van meer ervaren bloggers of freelance copywriters, en jong schrijftalent dat haar eerste stapjes zet. Ook het aantal lezers groeit dagelijks. “Onlangs haalden we zelfs een piek van meer dan 500 unieke lezers op 1 dag.”

 

Een onverhoopt succes voor de jonge ondernemer uit Geraardsbergen die het dagelijkse beheer van het magazine combineert met een full time job als digitale marketeer. “Gelukkig heb ik hulp gevonden bij Silke De Backer die mij helpt met alle dagelijkse taken. Silke is zelf professionele blogster bij Silkeblogs en heeft dezelfde ondernemingszin als mezelf waardoor we een goed team vormen.” 

 

Vol goede moede kijken beide jongeren naar de toekomst. “We hebben plannen om nog een stapje verder te gaan bij het ondersteunen van talentvolle jongeren door hen niet enkel online maar ook offline een podium aan te reiken. Dit jaar zullen we enkele events, workshops en inspiratiesessies organiseren waarbij onze auteurs de ster van de avond zullen zijn.” Verklapt Simon Ramboer. 

 

Meet Me Magazine gooit haar deuren open voor bloggers, journalisten, fotografen, reisfanaten, kooktalenten, fashionqueens, tech-geeks en eenieder met een eindeloze en aanstekelijke passie! Iedereen die graag meewerkt aan dit project kan steeds contact opnemen via hello@meetmemagazine.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief