GERAARDSBERGEN - Dorps- en wijkraden hielden opruimactie

GERAARDSBERGEN - Dorps- en wijkraden hielden opruimactie

Jim_6119
 

Verleden zaterdag organiseerden 11 verschillende dorps-en wijkraden een gezamenlijke lenteschoonmaaken dit in samenwerking met de intercommunale ILVA, die voor de deelnemers fluovestjes en handschoenen, maar ook grijpers en speciale vuilniszakken ter beschikking stelde. Tevens was ook de dienst Milieu van de stad Geraardsbergen betrokken.

 

Er waren verschillende vertrekpunten in Geraardsbergen. Na een korte briefing en de groepsindeling trokken de opruimers langs straten  en pleinen voor een grote lenteschoonmaak. Alle helpers werden achteraf getrakteerd op een broodmaaltijd .

 

Het is niet de eerste keer dat dit plaatsvond, ook de voorbije twee jaren hebben al diverse dorpsraden handen uit de mouwen gestoken hiervoor. “De voorbije jaren haalden onze mileu-peter/meters regelmatig het sluikstort op” vertelt Jonny Lampens, secretaris van de dorpsraad Moerbeke-Atembeke.

 

Mentaliteit

“Zolang er geen mentaliteitsverandering komt bij diegenen die het bon ton vinden om hun afval op onze mooie velden en bermen achter te laten, staat de stad nagenoeg machteloos. Elke dag worden we immers geconfronteerd met sluitstort”, zegt burgemeester Guido De Padt.

 

“Dit initiatief moet niet gezien worden als een schoonmaakactie die elk jaar herhaald zal worden omdat het nodig is. Het eerste signaal dat we willen verspreiden is er vooral één van ongenoegen en ongeloof dat dit in de eerste plaats moet gebeuren. Alle respect voor de stadsdiensten die al heel veel doen op dagelijkse basis, maar elke dag treffen we nieuwe plekken aan”, vervolgt ook Mark Van Eenooghe van de dorpsraad Schendelbeke.

 

“Vlak na de lenteschoonmaak zal de dienst Milieu dan ook met een nieuwe campagne starten, gericht op sluikstort en achtergelaten hondendrollen, die overal een probleem vormen”, aldus nog schepen Duwyn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 04 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 18 nov 2019

archief