Geslaagde zesde editie van GERAARDSBERGS stripfestival

C21

Geslaagde zesde editie van GERAARDSBERGS stripfestival

Jim_6209
 
Jim_6226
 
Jim_6252
 

De zesde editie van het Stripfestival Geraardsbergen was er één waar zowel lokaal en internationaal striptekentalent aan bod kwam. De organisatie ervan lag in de handen van de Geraardsbergse Stripvrienden en het cultuurcentrum De Abdij.

 

Er waren 44 striptekenaars aanwezig zijn op het festival; auteurs uit eigen land, maar ook uit Italië, Frankrijk en Rusland.  Die internationale dimensie van het festival stond niet in de weg van de aandacht voor de lokale tekenaars.

 

Centraal stond Thomas Du Caju. Hij ontwierp de affiche voor het festival en kreeg  een eigen expo. Thomas is een van de vaste tekenaars van ‘Kiekeboe’ van Merho en heeft ook eigen stripreeksen.

De beurs bracht ook een hulde aan Marc Sleen, de geestelijke vader van Nero. De weduwe van Sleen kwam naar Geraardsbergen en promootte er een stripboek waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

 

Ook Ingrid De Vuyst, medeorganisator van het festival werd in de bloemetjes gezet. Omdat ze meermaals de kaft voor het tijdschrift De Belleman van het Geraardsbergs Manneken – Pis ontwierp, kreeg zij uit handen van de broederschap van Manneken – Pis een beeldje gekleed als striptekenaar.

 

Er was tevens een wedstrijd voor kindertekeningen met als thema een Geraardsbergse superheld. 250 inzendingen van leerlingen van de lokale scholen kwamen binnen. Het was opvallend dat burgemeester De Padt nogal vaak inspiratie leverde voor de jonge tekenaars.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief