GERAARDSBERGEN - Verbroederingsborden tussen de muur en Il Muro onthuld

C21

GERAARDSBERGEN - Verbroederingsborden tussen de muur en Il Muro onthuld

Jim_6752
 

In mei vorig jaar bracht burgemeester Guido De Padt een bezoek aan het Italiaanse stadje San Pietro di Feletto. SP di Feletto is een gemeente in Veneto (60 km van Venetië) die net als Geraardsbergen over een Muur beschikt. Het ligt temidden van de Prosecco-streek en er wordt dus veel aan wijnbouw gedaan. In 2009, 2013 en 2014 lag hun Muur op het parcours van een rit in de Ronde van Italië. In 2015 werd er een tijdrit in de Giro gereden.

 

Samen met de plaatselijke burgemeester Loris Dalto ondertekende Guido De Padt een protocol voor verbroedering. Deze stedenband is de start van een samenwerking met als doel beide wielerregio’s sportief, toeristisch en economisch te promoten.

 

Dit jaar wordt de Italiaanse delegatie uitgenodigd in Geraardsbergen om de Ronde van Vlaanderen van dichtbij mee te maken. De delegatie – die o.a. bestaat uit Loris Dalto, burgemeester; Renato Di Rocco, voorzitter Italiaanse Wielerbond;  en Tommaso Razzolini, bestendig  afgevaardigde Sport van de Provincie Treviso) – wordt ontvangen door burgemeester Guido De Padt en enkele schepenen.

 

Zaterdag volgde op de Muur  het hoogtepunt van het bezoek met de officiële onthulling van de verbroederingsborden door burgemeester Guido De Padt en burgemeester Loris Dalto.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief