GERAARDSBERGEN - Kinderrechtenmuur in jeugdcentrum De Spiraal

C21

GERAARDSBERGEN - Kinderrechtenmuur in jeugdcentrum De Spiraal

Jim_6673
 

De inkomhal van jeugdcentrum De Spiraal is voortaan opgefleurd met een heuse kinderrechtenmuur, bestaande uit symbolen en figuren die verwijzen naar de rechten van het kind. De muur omvat 2 figuren die het “meedoen” en “meetellen” van het kind symboliseren. Ook het recht op goed onderwijs, kwalitatieve woningen en het recht op ontspanning zijn afgebeeld.

 

Kindvriendelijke stad

“Bij het behalen van de titel van kindvriendelijke stad, hebben we als één van de speerpunten van onze kindvriendelijkheid de bekendmaking van de kinderrechten gekozen. Uit het belevingsonderzoek blijkt dat kinderen en jongeren de kinderrechten niet alleen noodzakelijk, maar ook bijzonder interessant vinden. Vanuit hun eigen leefwereld geven ze een waardevolle invulling aan deze kinderrechten,” legt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont uit. “We zien de samenleving in onze stad niet als iets dat kinderen en jongeren passief ondergaan, maar als iets waar ze het recht hebben om mee aan te sleutelen en hun invulling over bekend kunnen maken. Op deze manier worden kinderen en jongeren echte mede-eigenaars van Geraardsbergen.”

 

100 jaar Lions International

 

De kinderrechtenmuur werd geschonken door Lions Geraardsbergen.

 

Peter Marchand, Voorzitter Comité Werk Werk van Lions Geraardsbergen: “Lions bestaat internationaal 100 jaar. We wilden dit luister geven door enkele projecten in onze eigen stad te realiseren. Deze kinderrechtenmuur is er één van en geeft aan dat het welzijn van de jongeren uit Geraardsbergen ons nauw aan het hart ligt. We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen aan de toekomst van onze oudenbergstad”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief