GERAARDSBERGEN - Nieuwe wijnbar Picolit opende zijn deuren

C21

GERAARDSBERGEN - Nieuwe wijnbar Picolit opende zijn deuren

Jim_6916
 

Picolit is de nieuwe wijnbar gelegen in de Gasthuisstraat 53. Uitbater Stef Lemahieu heeft de voormalige sigarenfabriek Haegeman deskundig omgetoverd tot deze trendy zaak.

 

Picolit ontleent zijn naam aan een Italiaans druivenras en is tegelijk een verwijzing naar het gemoedelijke zuiders aperitieven, onder vrienden met een goed glas wijn.

 

In de zaak vanoenoloog Stef Lemahieu wordt de wijn geserveerd per glas of per fles. Tevens zijn er als hapjes zoals biologische kazen en producten op basis van varkensvlees te verkrijgen.

 

De klanten kunnen bij Picolit niet enkel terecht om een glaasje wijn te drinken, maar krijgen er het deskundig advies van Lemahieu er bovenop. Stef volgde een wijnopleidingen in binnen- en buitenland, studeerde wijnbouw en wijnmaken. Tevens geeft hij les aan sommeliers en heeft kennis over marketing en financieel beheer voor wijnmakers.

 

Lemahieu weet dus van wanten als het op wijn aankomt, van de druif tot in het glas.

 

Stef geeft graag zijn kennis door ook aan jongeren want steeds meer onder hen drinken wijn, maar hebben niet altijd voldoende kennis over het product. Hij wil hen daarbij helpen en zal daarvoor in een later stadium een leslokaal in het gebouw inplanten.

 

INFO

 

Picolit in de Gasthuisstraat 53, info op Facebookpagina ‘Picolit Wijnbar’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief