GERAARDSBERGEN - Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid op bezoek bij 1 Wing

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen Maatschappelijke Veiligheid op bezoek bij 1 Wing

Jim_8967
 

Vorige donderdag bezochten de leerlingen van 7 Integrale Veiligheid en 7 Veiligheidsberoepen de vliegbasis van Bevekom. Deze luchtmachtbasis is nu de thuisbasis van de 1e Wing met het 5de en het 9de smaldeel.

 

Bij aankomst de leerlingen kennis met het smaldeel Force Protection, dat als taak de bescherming van de vliegbasis heeft. Deze eenheid neemt regelmatig ook deel aan buitenlandse operaties alsook bewakingsopdrachten in het binnenland dit als gevolg  van de aanslagen in Zaventem.

 

Daarna was het aan de brandweer om hun werking te presenteren. Ze stelden ook hun nieuwe stokpaardje, de Pantherbrandweerwagens,  voor. Deze voertuigen met 6×6 wielaandrijving hebben een tank van 10.000 liter water, een schuimtank van 600 liter, twee gasflessen met koolstofdioxide en 250 kilogram poeder. Ze kunnen elke mogelijke brand op een luchtmachtbasis bestrijden.

 

Nadien trokken de leerlingen naar het gedeelte van de basis waar de NH90 een tweemotorige multirole helikopter te zien was. Deze heli kan worden  ingezet voor  het tactisch troepentransport voor tot 20 volledig uitgeruste militairen, voor  logistiek transport, in laadruim en aan sleepkabel, reddingsacties op zee en boven land en in de strijd tegen dreigingen onder en op het water.

 

In de namiddag bezochten de leerlingen de loods waar de Marchetti’s onderhouden worden en kreeg de groep een gedetailleerde uitleg over de basisopleiding ‘piloot’ en de voortgezette opleiding tot helikopter-, transport-, of F16 piloot. De cursisten maakten ook kennis met andere militaire taken zoals deze van onderhoudstechnici. Voor twee geluksvogels onder de cursisten was er echter iets speciaals voorzien: ze kregen een luchtdoop van een half uur in een Agusta aangeboden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief