GERAARDSBERGEN - Het 2cv wdr team wint de 12 uur Trophée du Nord

Croix_2017

Op zaterdag 20 mei en zondag 21 mei werd op het circuit van Croix en ternois in Noord Frankrijk een 2 x 6 uur endurance race voor 2cv race-cars georganiseerd. Het aantal deelnemers was niet massaal, in de klasse Améliorée’s waren er maar 3 teams ingeschreven. Team Willaert nr 31 uit Koekelare, team les 2cv des feux nr 90 uit midden Frankrijk en ons eigen Geraardsbergs team het 2cv wet dream racing team nr 47. De chronoritten werden zaterdagochtend van 10.00u tot 11.00u gereden. Die verliepen vrij goed voor ons team, ze reden wel de snelste rondetijd, maar hadden maar 8/10 sec voorsprong op wagen 31 en 1.5 sec op nr 90. De wedstrijd beloofd spannend te worden. Om 11.45 werd het startsein gegeven en van meet af aan werd er voluit gereden alsof het een sprint-race was, hoe zal dit aflopen? De eerste 20 ronden werden uitgevochten tussen nr 47 en nr 31. Nek aan nek gingen ze samen door elke bocht, na 30 minuten rijden moest nr 31 van team Willaert gas minderen want de motorolietemperatuur kwam te hoog. Zo kon ons 2cv wdr team lichtjes uit lopen, maar langzaam aan kwam nr 90 dichterbij. De rondetijden lieten dit duidelijk zien. Nr 90 reed sneller dan nr 47. Na 20 minuten vechten moest ons team de duimen leggen en liep de wagen nr 90 ronde na ronde verder uit op de overige teams. Na 90 minuten wedstrijd moet wagen nr 90 binnen komen in de pits want de motor heeft plotseling minder vermogen en maakt een raar geluid. Na onderzoek blijkt er een gat in de zuiger te zijn. Er wordt dus een nieuwe motor gestoken. Ook nr 31 blijft niet gespaard van problemen, door het fout schakelen maakt de motor te veel toeren met gevolg dat er 2 kleppen krom zijn. Enkel ons Geraardsbergs team heeft geen problemen en komt na 12 uur racen en 500 rondes gereden te hebben over de finish op de 1 ste plaats Améliorée en op de 6 de plaats algemeen. Terug een geslaagde race voor het 2cv wdr team. De volgende race is op 20-22 oktober 2017 de 24 u van Spa Francorchamps.