Wandeling doorheen het GERAARDSBERGse sociaal- en industrieel verleden

C21

Wandeling doorheen het GERAARDSBERGse sociaal- en industrieel verleden

890dwb07w23wandeling-doorheen-sociaal-en-idustreel-verleden
 

Het buurtbewonersplatform ‘De Weverij’ organiseerde ism de dienst samenleving van de stad Geraardsbergen een wandeling doorheen deze wijk. De bedoeling was om de sociale contacten tussen de buurtbewoners aan te halen en ook de cohesie tussen hen te versterken. ‘De buurt was tot 10 jaar terug en heel dynamische buurt en door dit soort initiatieven probeert de dienst samenleving deze opnieuw leven in te blazen ‘ zegt participatieambtenaar Sarah Lequeu.

 

De buurt was in het verleden een een belangrijke sociale- en economische spil voor de stad zo bleek uit het opzoekingswerk van Albert De Taeye, conservator van het Geraardsbergs heemkundig Archief.

 

De deelnemers kwamen langs waar vroeger La Suedoise, de grootste luciferfabriek van Geraardsbergen stond. Tevens werd het Groen Kruiske dat van weeshuis over een onderwijsinstelling tot in 1914 als hulppost waar soepbedeling voor noodlijdenden georganiseerd werd aangedaan. Men kwam ook voorbij het vroegere cinemacomplex ’Ons Huis’ beter bekend als  ’De Lelie’. Er werd halt gehouden aan de  textielfabriek Flamand waar heden het Administratief Centrum gevestigd is en de ijsfabriek van Waterinckx, nu het jeugdcentrum De Spiraal.

 

Tenslotte werd ook een van de eerste sociale woonwijken ‘De Frans Renswijk’ genoemd naar de toenmalige burgemeester bezocht.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief