GERAARDSBERGEN - Natuurvrienden verkennen het Nederlandse Oisterwijk

C21

GERAARDSBERGEN - Natuurvrienden verkennen het Nederlandse Oisterwijk

Dsc05603
 

Tijdens hun jaarlijkse Pinksteruitstap verbleven de Geraardsbergse natuurvrienden dit jaar in het Nederlandse Oisterwijk met verblijf in het natuurvriendenhuis “Morgenrood”.

 

Oisterwijk  is een prachtig authentiek Hollands kunstenaarsstadje in de buurt van Tilburg.

 

Deze maand kan je daar genieten van Art-in (tot 18 juni). Het centrum is bezaaid met prachtige hedendaagse kunstwerken. Er zijn ook verschillende permanente kunstgalerijen meer dan de moeite waard om te bezoeken.

 

De natuurvrienden waren op bezoek bij de bekendste TV-bakker van Nederland  Robert Van Beckhoven.. Meester Patissier en Meester Boulanger. En jurylid in de populaire Nederlandse tv-serie “Heel Holland bakt”. Hij is gevestigd in een oude gerestaureerde industriële Leerlooierij  de KVL, een site te vergelijken met de oude Unal gebouwen in onze stad.

 

Robert heeft van zijn  bakkerij  een  open bedrijf gemaakt en bakt niet ’s nachts maar overdag dankzij het gebruik van Desem in plaats van Bakkersgist en stelt samen met zijn medewerkers zijn bakkerskunsten dagelijks voor aan het publiek die vrijblijvend vanachter glas het maken van brood en kunst-patisserie kunnen volgen.

 

Via de Natuurvrienden en de mattentaarten gilde van Geraardsbergen is Robert  uitgenodigd om volgend jaar als gast op te treden ter gelegenheid van de “dag van de mattentaart” op 1 april 2018 om zijn visie van zijn bakkersstiel te komen uitleggen met de nodige demonstraties en degustaties.  De natuurvrienden  werden door Robert  hartelijk ontvangen en zijn alvast overtuigd van het gebruik van desembrood als gezond alternatief voor ons gekende Belgische brood.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief