GERAARDSBERGEN - Koninklijke Vrijschutters organiseerden landelijk kampioenschap kleiduifschieten

GERAARDSBERGEN - Koninklijke Vrijschutters organiseerden landelijk kampioenschap kleiduifschieten

Jim_2138
 

De schuttersvereniging ‘De Koninklijke Vrijschutters’ hielden een landelijk kampioenschap kleiduifschieten in een open veld langs de Kohoorstraat in Zarladinge. De club die al sedert 1948 bestaat werd mede gesticht door de onlangs overleden oudstijder Alfons Meerpoel, die nog bij het “Belgian SAS (Special Air Service) Squadron”, een elite-eenheid, die ingezet werd bij speciale opdrachten op het vasteland gediend heeft. De schietstanden zijn gelegen in de Weverijstraat achter het administratief centrum en er kan geschoten worden met luchtpistool of zwaar kaliber.

 

Het tweedaags landelijk kampioenschap ‘weide trap’, een tornooi voor kleiduifschutters, trok enkele honderden deelnemers uit heel Vlaanderen aan. Ze namen het tegen elkaar op in reeksen waarbij elke schutter naar tien kleiduiven diende te raken. De beste schutter stootte door naar een volgende ronde.

 

Kleiduifschieten is een totaal andere discipline dan schieten op een vast doel. Als je naar een kleiduif schiet, moet je de baan van het bewegende projectiel goed inschatten en dan je hagelschot richten net voor de aankomende duif.

 

Info over de Koninklijke Vrijschutters Geraardsbergen via website www.vrijschutters.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jun 2018
Jimmy Godaert | 05 jun 2018

archief