GERAARDSBERGEN - Koleurenfeest aan de Kaai 2017

C21

GERAARDSBERGEN - Koleurenfeest aan de Kaai 2017

Persbericht_kadk_2017
 

Het Koleurenfeest a/d Kaai is een samensmelting van het Koleurenfeest van de Giesbaergske Koleuren Gazette -dat vier jaar na elkaar doorging in de Vredestraat- en de voormalige Kaaifeesten die door de stad werden georganiseerd als multicultureel feest. De samenwerking wil het bottom-up aspect blijven onderstrepen: het is belangrijk om een multicultureel feest vanuit de andersculturele medeburgers te realiseren. Het oorspronkelijke Koleurenfeest-team stelde derhalve de concert-affiche samen. De stadsdiensten Integratie en Samenleving zorgden voor de uitbouw en de logistieke organisatie. Samen werkten ze een stevig en kleurrijk programma uit.

 

Kleurrijke concertaffiche

Naar jaarlijkse gewoonte opent de concertaffiche om 11u het muzikale deel van het event: de Gipsy Devils brengen Balkan-muziek aan de oevers van de Dender. Daarna volgt Iraakse Brusselaar Hussein Rassim met Nawaris. Als virtuoos oud-speler neemt hij het publiek mee in zijn muzikale cultuur. Intussen bieden eetstands culinaire specialiteiten uit de wereld. Info-stands en workshops informeren over verenigingen en acties die inspelen op superdiversiteit, duurzaamheid, mobiliteit en ecologische oplossingen in onze samenleving. Langs de kant van de Middenschool is er ook een rommelmarkt, van 's morgens vroeg tot 16u. Volgende op de affiche zijn de dames van Poetic Pilgrimage: deze Afrikaanse moslima's uit U.K. brengen hiphop en slam poetry in een avant-garde mix. Ze worden gevolgd door Fanfakids: een superdiverse kinderfanfare die 's middags door het stadscentrum trekt en vervolledigt met een act op het hoofdpodium. Als afsluiter staan The Afrobelgians geprogrammeerd om met een dansfeest de dag af te ronden. Tussendoor is er ook nog een theatermonoloog van Herwig De Weerdt en een optreden van Koyemba, een multicultureel zangkoor. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Seckou Ouologuem, slamdichter uit Antwerpen.

 

Sprekers

Als tussendoortje in het muzikale programma staan interviews geprogrammeerd met enkele interessante sprekers: Warda El-Kaddouri is onderzoeker literatuurwetenschappen aan UG en schrijft columns voor MO*; Orhan Killic is medewerker bij Masereelfonds en Musti Önlen is actief bij Internationaal Comité. Met elk van hen snijden we een thema aan dat aansluit bij het Koleurenfeest a/d Kaai.

 

Buren & Culturen

Het KadK 2017 wil opnieuw een feest zijn van de superdiversiteit. Met het uitgewerkte programma willen de organisatoren inzetten op een straatfeest voor buren & culturen, met ook aandacht voor duurzaamheid en (fiets)mobiliteit.

 

www.giesbaergskekoleurengazette.be (ook op Facebook) 

www.geraardsbergen.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief