GERAARDSBERGEN - KVR Overboelare schenkt bij ontbinding club kassaldo weg

GERAARDSBERGEN - KVR Overboelare schenkt bij ontbinding club kassaldo weg

956595_201708191049265767233
 

Bij gebrek aan jeugdige instroom stopt K.V.R. Overboelare (De Racing) haar activiteiten als voetbalclub. Met het kassaldo werden AED  toestellen aangekocht. Deze toestellen werden geschonken aan naburige geïnteresseerde Geraardsbergse voetbalclubs die aangesloten zijn bij de KBVB. Ook de sportdienst mocht er 3 in ontvangst nemen voor de Geraardbergse sportinfrastructuur zijnde het Adriaansstadion, de sporthal De Veldmuis en zwembad De Bleek  . Deze defibrillatoren  worden gebruikt in geval van hartfalen.

 

Bij de overhandiging van de toestellen was Dr. Michel D’Hooghe ,oud-voorzitter van de Belgische voetbalbond en huidig voorzitter van de Medische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA, aanwezig. In zijn uiteenzetting onderstreepte het belang van deze reanimatietoestellen, vooral omdat er bij sporters meer en meer hartfalen opduikt. In zijn beginperiode als sportarts bij Club Brugge werd hij reeds geconfronteerd met een hartfalen op het veld en sindsdien heeft het onderwerp ‘hartfalen’ hem niet meer losgelaten.

 

Het afsluitteam van de Racingbestond uit André Le Roy, Jean-Pierre Ogiers, Jacques Plaitin & Koen Van de Maele. De toestellen werden overhandigd aan Wilskracht Idegem, VK Jong Geraardsbergen, RSC Ophasselt, SK Zandbergen & Sparta Moerbeke.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 04 jul 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018

archief