GERAARDSBERGEN - Xandro Meurisse wint 100ste Stadsprijs

C21

GERAARDSBERGEN - Xandro Meurisse wint 100ste Stadsprijs

Jim_2574
 

De 100ste editie van de oudste kermiskoers van ’t land, de Geraardsbergse Stadsprijs, trok zo’n 117 renners aan. De organisatie ervan lag in de handen van het  Sportverbond, die er met 15 beklimmingen van Brugstraat, Markt en Vesten een extra zware editie  van maakte.

 

Van bij de start ontstond er een kopgroep van 14 renners met o.m. Jérôme Baugnies, Kenny Dehaes, Pieter Serry en Steven Lammertink. Bij de tweede beklimming van de Vesten viel het peleton reeds uiteen.

 

Vijf ronden voor de aankomst kwam een hevige onweersbui de pret bederven. De regen viel met bakken uit de luchtwaardoor heel wat renners vroegtijdig de kleedkamers gingen opzoeken.

 

In de slotronde konden Jérôme Baugnies, Thomas Degand, Xandro Meurisse, Pieter Serry, Laurant Evrard, Berden De Vries, Jarno Gmelich Meijling en Edward Walsh zich afzonderen en maakte Xandro Meurisse het ploegwerk van de Wanty-Groupe Gobert af. De spurt voor de tweede plaats werd gewonnen door de Nederlander Jarno Gmelich Meijling voor zijn landgenoot Berden De Vries en streekrenner Jérôme Baugnies.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief