GERAARDSBERGEN - Eerste steen voor nieuw kenniscentrum gelegd

C21

GERAARDSBERGEN - Eerste steen voor nieuw kenniscentrum gelegd

Jim_2549
 

Meer dan dertig jaar nadat de eerste plannen werden getekend, is op 6 juni begonnen met de bouw van een nieuw complex aan de Denderstraat dat een kenniscentrum moet worden en de huidige bibliotheek zal vervangen. Nu werd de symbolische eerste steen gelegd.

 

Schepen Kristin Vangeyte opteert voor een kenniscentrum omdat een bibliotheek vandaag zoveel meer moet bieden dan enkel wat boeken en dvd’s ontlenen. De hoofdtaak van bibliotheken is nog steeds informatie ter beschikking stellen in de vorm van boeken en zo het lezen bevorderen maar  met de komst van het internet is men genoodzaakt  een nieuwe invulling te geven aan hun traditionele taken en nieuwe paden te bewandelen. Dit kan gaan van e-inclusie of digitale geletterdheid of de mensen mediawijsheid bijbrengen. In het kenniscentrum komt er ook een medialab met de bedoeling mensen verstandig laten leren om te springen met nieuwe media zoals Facebook, Twitter, Instagram en SnapChat.

 

Het kenniscentrum kan evengoed gebruikt worden voor tentoonstellingen, lezingen, voordrachten, workshops, vormingen en cursussen.

 

De schepen hoopt dat het kenniscentrum zal uitgroeien tot een soort van socio-culturele plaats waar mensen zich informeren en iets bijlerenof zich kunnen  ontspannen en mensen  ontmoeten.

 

Verwacht wordt dat de bibliotheek in de zomer van 2019 in gebruik genomen wordt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief