GERAARDSBERGEN - Middenschool verwelkomt 197 nieuwe leerlingen

GERAARDSBERGEN - Middenschool verwelkomt 197 nieuwe leerlingen

Jim_2634
 

De Middenschool mag dit schooljaar 197 nieuwe leerlingen verwelkomen wat het totaal op 366 brengt. Vorig jaar telde de school nog 342 leerlingen.

 

Er werden ook heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Zo werden er vorig jaar naast een stille speelplaats ook 2 buitenklassen ingericht.

 

De Middenschool pakt ook uit met een 1OK! lokaal, een oriëntatieklas waar de leerlingen uit de B-stroom een individueel leertraject krijgen. De algemene vakken worden geclusterd en drie leerkrachten zullen instaan voor co-teaching. Aan de hand van een weekschema kan de leerling zelf bepalen wanneer en hoe lang hij aan een opdracht werkt.

 

In 1A kunnen de leerlingen kiezen voor de nieuwe optie “IT & Nieuwe Media”, die 4 lesuren omvat. Er is een module mediawijsheid en thema’s zoals de geschiedenis en de toekomst van de technologie, sociale media en cyberpesten komen aan bod.

 

Ook de verhuis van het praktijklokaal en het opnieuw inrichten van de techniek / STEM-lokalen zorgde voor de betrokken leerkrachten van de Middenschool voor een alternatieve vorm van teambuilding. Er kwam ook nog nieuw ICT materiaal en meubilair bij zodat er op 1 september in een vernieuwde omgeving en met vernieuwende onderwijsvormen kan gestart worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 04 jul 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018

archief