GERAARDSBERGEN - Basisschool Karmelieten zette het nieuwe schooljaar feestelijk in

C21

GERAARDSBERGEN - Basisschool Karmelieten zette het nieuwe schooljaar feestelijk in

Dsc_0395
 

In basisschool Sint-Jozef ging de start van het nieuwe schooljaar gepaard met de opening van het feestjaar “200 jaar Sint-Jozefsinstituut”. De leerlingen werden feestelijk onthaald op de speelplaats door hun nieuwe juf of meester.

 

Dit schooljaar zullen er heel wat activiteiten plaatsvinden naar aanleiding van dit feestjaar, met als hoogtepunt de familiedag op 18 maart 2018. In dit feestjaar zijn er ook enkele nieuwigheden. Zo wordt er in de volledige lagere school geïnvesteerd in team-teaching, een lesvorm waarbij de klasleerkracht en de co-teacher optimaal kunnen differentiëren waar nodig. Naast de bestaande huiswerkklas, waar kinderen naschools begeleid worden, zal ook een codeklas ingericht worden.

 

Het project ‘Codescool’ wil vanaf 1 september 2017 twintig Vlaamse basisscholen, waaronder basisschool Karmelieten, engageren om een Codescool te worden. Een Codescool richt één of meerdere Codeklassen in, die wekelijks tijdens de middagpauze vrijwillig samenkomen om hun codeer-en programmeervaardigheden te oefenen en te verruimen. Vernieuwing en traditie gaan immers hand in hand.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief