Sociale moestuin in GERAARDSBERGEN groot succes

C21

Sociale moestuin in GERAARDSBERGEN groot succes

Groenten-aan-de-poort
 

Sinds half april werd in de Boelarestraat in Geraardsbergen een sociale moestuin opgestart onder begeleiding van het centrum algemeen welzijn, CAW Zuid Oost Vlaanderen.

 

Pieter Bert werd aangesteld om het project te begeleiden en ging op zoek naar mensen en een locatie om een sociale moestuin op te starten. Er werd positief gereageerd door mensen van de Welzijnsschakel Steksken die zonet zicht had gekregen op een locatie die door de stad werd toegewezen: het Peperkoekenhuis, Boelarestraat 23 in Geraardsbergen. Deze locatie bezit een groot stuk grond waar allen heel wat kansen in zagen.

 

In 4 maanden tijd is de sociale moestuin uitgegroeid tot een ongezien succes. Nieuwe mensen vonden de weg naar Peperkoekenhuis en WZS Steksken. Er wordt samen in de tuin gewerkt, maar veel meer dan dat. Op deze plek, maar ook bij sociaal moestuinieren en in de welzijnsschakel staat ontmoeting centraal. Ontmoeting ligt aan de basis van al het werk dat we doen zegt Ann Van Nieuwenhove.

 

Maar ook de oogst is een succes. Niettegenstaande alles op een ecologisch verantwoorde manier gebeurt hebben we een bijzondere oogst binnen te halen. We kunnen nu al delen van deze oogst en dat doen we dan ook. We brachten kilo’s groenten bij onze vrienden van wijkcentrum De Poort, courgettes, pompoenen, venkel en selder. Voor enkele weken hielden we nog een barbecue voor 36 mensen met alle groenten en aardappelen uit de sociale moestuin. Er wordt wekelijks soep gemaakt met groenten uit de tuin.

 

Na deze eerste rijke oogst hebben we de grond opnieuw klaar gemaakt en al opnieuw geplant en gezaaid. We hopen dat onze sociale moestuin nog verder mag uitgroeien en dat we zo nog meer groenten kunnen aanreiken bij de voedselbedeling die onze stad gebeurt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief