GERAARDSBERGEN - Jelte De Cock, kroont zich tot Belgisch kampioen speerwerpen in zijn leeftijdscategorie

GERAARDSBERGEN - Jelte De Cock, kroont zich tot Belgisch kampioen speerwerpen in zijn leeftijdscategorie

Verkleind-jelte-de-cock
 

Jelte De Cock uit het vierde jaar ‘Wetenschappen’ op het KA Geraardsbergen kroonde zich in Moeskroen tot Belgisch kampioen speerwerpen in zijn leeftijdscategorie. Om deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap moest hij de minimumgrens van 40meter gooien maar die haalde hij al eenvoudig bij zijn eerste speerwedstrijd van het seizoen. Het sportieve talent is aangesloten bij ‘Atletiekclub Geraardsbergen’ en gooide op het BK een indrukwekkende afstand van 48 meter en 75 centimeter.

 

Jelte is fier op zijn prestatie maar blijft heel nuchter: ‘Er is heel wat concurrentie in deze sport want op papier had ik maar twee centimeter verder gegooid dan mijn eerste achtervolger. Ik train twee keer per week 90 minuten op het speerwerpen. Aangezien ik ook nog voetbal ben ik iedere dag van de week bezig met sport. Sinds mijn 11jaar ben ik bezig met het speerwerpen en natuurlijk mag je niet geblesseerd worden en moet je zin blijven hebben in al die sportieve opofferingen… maar soms droom je wel eens van de Olympische Spelen.’

 

Het KA Geraardsbergen is heel fier op de prestatie van Jelte en vindt het belangrijk dat de leerlingen zich ook naast de school kunnen ontwikkelen tot gezonde en gelukkige jongeren. Sporten en gezond leven wordt door het KA sterk gestimuleerd en iedereen op het KA Geraardsbergen duimt volop dat Jelte nog veel sportplezier mag beleven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 04 jul 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018

archief