Opendeurdag bij SOS Wilde Dieren in GERAARDSBERGEN

C21

Opendeurdag bij SOS Wilde Dieren in GERAARDSBERGEN

890lok5w39-sos-wilde-dieren-opendeur
 

Op zondag 1 oktober zet SOS Wilde Dieren de onze deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Zo kan men niet enkel nader kennismaken met de werking van het opvangcentrum, maar ook met alle wilde dieren die er te gast zijn.

 

SOS Wilde Dieren is een van de tien officieel erkende Vlaamse Opvangcentra voor Vogels en wilde dieren. Het VOC van Geraardsbergen is voornamelijk werkzaam in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen. Meer dan 1400 hulpbehoevende wilde dieren vonden in 2017 bovendien de weg naar ons centrum voor de nodige verzorging en revalidatie.

 

“Naast onbaatzuchtige en toegewijde dierenliefde kende 2017 enkele hoogtepunten.” zegt Nancy Van Liefferinge van SOS Wilde Dieren. “Zo zijn we er bijzonder trots op dat er 2 reekalfjes groot gebracht zijn vrijwilligers van SOS Wilde Dieren. De reetjes zijn succesvol vrijgelaten in een groot jachtvrij gebied in het Limburgse. Ook op de succesvolle vrijlating van 4 slechtvalken kijken we met enige trots terug. Dankzij de helpende handen van onze vrijwilligers kon dit jaar ook de uitbreiding van het schildpaddenverblijf voltooid worden. Tevens zijn onze educatieve paketten voor groepen en scholen is in volle ontwikkeling.”

 

Vanaf 10 uur staan de enthousiaste gidsen van het opvangcentrum klaar om je de vaak grappige, straffe of aangrijpende verhalen van de bewoners te vertellen. Laat je verwonderen door de schoonheid van de natuur en mis deze kans om de wilde dieren van zo dichtbij te zien, vooral niet! Daarnaast kan je op het gezellig overdekt terras genieten van overheerlijke pannenkoeken, frisdrank of een streekbiertje.

 

SOS Wilde Dieren verwelkomt alle grote en kleine dierenvrienden op zondag 1 oktober 2017 vanaf 10u tot 18u (doorlopend) op de Hoge Buizemont 211 te 9500 Geraardsbergen. Meer info vind je op http://www.sos-wildedieren.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief