Mûr de Bretagne en Muur van GERAARDSBERGEN verbroederen

C21

Mûr de Bretagne en Muur van GERAARDSBERGEN verbroederen

Editiepajot_jimmy_godaert_muur_moet_terug_in_ronde_van_vlaanderen
 

Mûr de Bretagne wordt de derde speler in het internationaal “Muurverbond” tussen Geraardsbergen en steden die ook een ‘Muur’ bezitten . Eerder werd al verbroederd met de Muro van het Italiaanse dorp San Pietro di Feletto.

 

De Muur van Geraardsbergen is een scherprechter in de Ronde van Vlaanderen, de Muro di Ca del Poggio werd bekend via de Giro d’Italia en de Mûr de Bretagne is volgend jaar opnieuw aankomst voor een Tourrit.

 

Met de Muro werd reeds een vriendschapsverdrag ondertekenden en Burgemeester Guido De Padt wou daar ook de Mûr de Bretagne bij betrekken. Na een jaar ging de Franse burgemeester Hervé Le Lu op dit verzoek in wat nu het pad effent om een verbond op te zetten tussen drie wielerregio’s.

 

Het nieuwe Muurverbond kreeg intussen de zegen van David Lappartient, de pas verkozen voorzitter van de internationale wielerunie UCI. De “jumelage” met de Mûr wordt volgend jaar op 12 juli officieel bezegeld tijdens een Tourrit op de top van de Mûr de Bretagne. Intussen zorgde de Bretoense burgemeester ervoor dat Guido De Padt aanwezig kan zijn op de voorstelling van de Tour de France 2018 in Parijs. Daar kan hij bij Tourbaas Christian Prudhomme nog eens de kandidatuur van Geraardsbergen voor een doortocht van een Tourrit  bepleiten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief