Vierdejaars Elektromechanica van KA GERAARDSBERGEN leren schakelingen maken in het thema ‘industriële verlichting’

Vierdejaars Elektromechanica van KA GERAARDSBERGEN leren schakelingen maken in het thema ‘industriële verlichting’

Ja
 

De richtingen ‘Elektromechanica’ en ‘Industriële ICT’ op het KA Geraardsbergen bereiden de leerlingen voor op de beroepen van de toekomst. De leerlingen van het 4de jaar ‘Elektromechanica’ leerden in de les van PV elektriciteit (gegeven door Dhr. Wauters) zelf schema’s te schakelen binnen het thema industriële verlichting. De leerlingen maken voor het eerst kennis met hoofdkringen en stuurkringen. Bij deze type verlichting is immers de inschakelstroom per component heel groot en moet men bijgevolg schakelen met hoofdkringen en stuurkringen.

 

Bovendien moeten bij het gebruik van meerdere lichtcomponenten, op een bepaald moment, trapsgewijs de verlichting worden ingeschakeld. Bijvoorbeeld: op de autosnelwegen gaat men niet alle verlichting tezelfdertijd inschakelen, maar bijvoorbeeld over een afstand van telkens 3 km. Door de opkomst van de LED-verlichting zal op termijn het trapsgewijs inschakelen minder noodzakelijk zijn.

 

Aaron Steppé (4EM) vond het zeer leuk om de theorie in de praktijk te oefenen: ‘Je moet je echt goed concentreren bij het schakelen, maar door niet te snel en gestructureerd te werken, slaagde ik in mijn uitdaging. Uiteindelijk had ik toch zo’n 45 minuten nodig per schakeling.’

 

Naast Aaron Steppé waren ook Tjörven Van Der Pulst, Yaron De Vlaeminck en Bram Franken aan het zwoegen op deze belangrijke basisprincipes.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 04 jul 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018
Jimmy Godaert | 27 jun 2018

archief