GERAARDSBERGse Natuurvrienden vieren 80 jarig bestaan met muzikale avond

C21

GERAARDSBERGse Natuurvrienden vieren 80 jarig bestaan met muzikale avond

890w42lok5-geraardsberse-natuurvrienden-vieren-80-jarig-bestaan-met-muzikale-avond
 

Nu de kaap van het 80 jarig bestaan van de Geraardsbergse natuurvrienden is gehaald gaan ze dit vieren met een muzikale avond met life muziek van vroeger tot nu. Op het programma staan “The Real Time Band” en gastoptredens van Gaëlle , de Waalse “Piaf” en charmezanger  Dirk White. Dit alles vindt plaats  op zaterdag 21 oktober  vanaf 20.00u in KSV Geraardsbergen aan de Molendreef 15  in Nederboelare.

 

Geschiedenis

ATB De Natuurvrienden is een socio-culturele vereniging die zich actief inzet voor een duurzame ontwikkeling door het promoten van zacht toerisme, actieve recreatie en culturele activiteiten. Natuurbeleving en verbondenheid met elkaar staan hierbij centraal.

 

De afdeling Geraardsbergen werd Opgericht in 1937 door een paar idealisten, waaronder “Abraham Ruiz” ,toenmalig migrant en sociaal geëngageerd schrijver, en na een woelige periode met o.a. een ondergrondse werking tijdens WOII, groeide onze vereniging uit tot een volwaardige socio-culturele vereniging die zich vooral in de eerste decennia na WOII mengde in maatschappelijke debatten zoals de strijd voor betaald verlof. Nu richten ze hun pijlen vooral op eerlijke handel , duurzame ontwikkeling en actief en zacht toerisme.

 

“De glorieperiode van de natuurvrienden in Geraardsbergen situeerde zich in de jaren ‘70-‘80 toen heel wat sportieve activiteiten werden aangeboden: natuurwandelen, recreatiefietsen, minivoetbal en reizen. De afdeling baatte ook een reisbureau in de Brugstraat uit waar goedkope reizen werden aangeboden. Ook het beleven van Cultuur op al de rondreizen waren belangrijk, terwijl het Bourgondische genieten er steeds bij hoorde.” Zegt Johan Hellinckx van ATB “Eigenlijk lagen de natuurvrienden aan de wieg van verenigingen zoals de Padstappers,  menig wielertoeristenclubs en minivoetbalploegen.

 

Ook de natuurvrienden hebben te maken met de vergrijzing en het moeilijk aantrekken van jonge leden waardoor het organiseren van ‘sport’ zich nu beperkt tot récréatiezwemmen , wandelen en petanque , enkel het reizen in groep en ontdekken van onbekende streken in Europa hoort er jaarlijks bij. Gelukkig bestaan er meerdere afdelingen in Vlaanderen waar samen met hen nog vele uitstappen en activiteiten kunnen georganiseerd worden. Het feit van Natuurvriend te zijn laat ons toe mensen te ontmoeten, vooral in de meer dan duizend Natuurviendenhuizen verspreid over het Europese vasteland. Daar kunnen we in groep of individueel aan democratische prijzen overnachten en de buurt verkennen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief