Concertband Cecilia GERAARDSBERGEN trekt alle registers open

C21

Concertband Cecilia GERAARDSBERGEN trekt alle registers open

Ccg
 

Concertband Cecilia Geraardsbergen en de Kerkraad Sint-Bartholomeus organiseren op zaterdagavond 11 november het achtste concert in de Anneessensreeks, een reeks concerten waar het gerestaureerde Anneessens-orgel centraal staat.

 

Het 4000 pijpen tellende  instrument werd in  1890 vervaardigd door de Geraardsbergse orgelbouwer Charles Anneessens,  later gevat in een neogotische orgelkast en in 1970 verder uitgebreid.

 

Voor de gelegenheid hebben is  Lieve Van de Rostyne te gast, een organiste uit Overmere. Lieve studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde. Ze is  laureate van diverse wedstrijden in binnen- en buitenland en concerteert zowel solo als in orkestverband.

 

Onder leiding van dirigent Vincent Alpaerts brengt CCG onder meer werken van Saint-Saëns, Moessorgski & Lloyd Webber. Dit concert zal tevens het afscheidsconcert zijn van Vincent als dirigent van CCG die de concertband gedurende 5 jaar met enthousiasme leidde.

Concertband en orgel, het belooft een uitzonderlijke ontmoeting te worden. Verwacht je voor dit concert aan een extra register!

 

Tickets en info

 

Deuren: 19u30 – Concert: 20u

 

Tickets: € 12 (verkrijgbaar bij de leden van CCG, via www.ceciliageraardsbergen.be en aan de balie van Kunstacademie).

 

Leden Kunstkrak, Vrijetijdspas & kinderen -12 jaar krijgen € 5 terug aan de kassa

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief