GERAARDSBERGEN - Schrijf-Ze-VRIJ week

GERAARDSBERGEN - Schrijf-Ze-VRIJ week

Ka-gastspreekster-amnesty-verkleind
 

Oud-leerling KA Geraardsbergen Nadège Niyitunga neemt als gastspreekster van Amnesty International 262 brieven en 80 kaartjes mee naar huis voor Schrijf-Ze-VRIJ week.

 

Dit jaar engageerden de leerlingen, leerkrachten en directie van het KA Geraardsbergen zich weer massaal voor de Schrijf-Ze-Vrij week van Amnesty International. Het KA pende maar liefst 262 brieven en 80 kaartjes neer voor deze actie rond vrije meningsuiting en persvrijheid.

 

In de verschillende lessen ‘Levensbeschouwelijke Vakken’ focusten de leerlingen zich op het thema ‘Mijn mening, mijn recht’.  Hoogtepunt was de komst van gastspreekster Nadège Niyitunga, die vorig jaar nog afstudeerde op onze school, die de leerlingen van het derde en vierde jaar ASO kwam toespreken over haar ontmoetingen met ex-gevangenen die dankzij de schrijfacties van vorige jaren werden vrijgelaten. Haar betoog en verhaal lieten een diepe indruk na op de jonge leerlingen.

 

Het KA Geraardsbergen is zeer tevreden met de geleverde inzet rond dit mooie project en wil zich als sociale school graag blijven inzetten voor een eerlijke wereld.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 10 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief