GERAARDSBERGEN - Eclips TV programmeert eigen versie van Vlaanderen Vakantieland

C21

GERAARDSBERGEN - Eclips TV programmeert eigen versie van Vlaanderen Vakantieland

Eclips_20170718091906

Omdat een alternatief voor het populaire vakantieprogramma Vlaanderen Vakantieland uitblijft, wil Eclips TV vanaf 2018 een toerismemagazine programmeren. ‘De belangstelling van 50+ is alvast zeer groot’, zegt coördinator David Larmuseau.

 

Vlaanderen Vakantieland was jarenlang een vaste waarde in het programmatieaanbod van de VRT. Het programma telde 750.000 tot één miljoen kijkers in Vlaanderen en nog eens 500.00 in Nederland. Maar dat werd in 2015 wegens besparingen afgevoerd. ‘Omdat van een goedkoper alternatief nog niets in huis is gekomen, gaat Eclips TV vanaf 2018 een eigen toerismemagazine lanceren’, zegt coördinator David Larmuseau.

 

Vraag en aanbod matchen

Eclips TV wil vraag en aanbod met elkaar matchen. Enerzijds bestaat er een grote vraag naar recreatief toerisme in Vlaanderen. Veel 50+ en mantelzorgers zien het niet meer zitten om verre reizen te ondernemen, maar zijn wel vragende partij voor daguitstappen in eigen streek en land. En anderzijds heeft Vlaanderen zeer veel te bieden. Er zijn het ‘groene Vlaanderen’ in Limburg en de Antwerpse Kempen; de Vlaamse Ardennen; het kustgebied dat blijvend een grote aantrekkingskracht uitoefent en ten slotte onze unieke kunststeden die massa’s buitenlandse toeristen lokken.

 

Het wordt onze opdracht om onze kijkers te informeren op wat er gebeurt op het vlak van de gastronomie, de natuur, de cultuur en de kunst.

 

Sociaal toerisme stimuleren

‘We weten dat één op de drie Vlamingen nooit vakantie neemt en bij de 50-plussers ligt dat cijfer waarschijnlijk hoger’, zegt Larmuseau. ‘Wij willen met ons programma het toerisme in Vlaanderen stimuleren. Onze aanpak zal sterk sociaal gericht zijn, want het is voor onze doelgroep nodig een aantal specifieke accenten te leggen. Grote aandacht zal gaan naar de vaak ‘vergeten’ groep van de minder-validen en de minder mobiele personen. Iedereen moet even wennen wanneer in een restaurant een iemand met een rolstoel naast je plaats neemt, maar ook zij hebben recht op vakantie.

 

Mensen laten dromen

De kern van ons programma is dat Vlaanderen een uitstekend vakantiebestemming is voor korte vakanties. Wij willen de 50-plussers laten dromen van vakanties die binnen handbereik liggen van iedereen. Mogelijk worden ook buitenlandse reportages ingelast om de aantrekkelijkheid van het programma te vergroten, maar die moeten betaalbaar zijn voor de gewone mensen.

 

Eclips TV, de zender die zich richt naar 50-plussers en mantelzorgers.

 

Eclips TV op Kanaal 40 (telenet van 8.00 tot 20.00 uur) en Kanaal 109 (Proximus, 24 uur) zendt 12u uit per dag zonder herhaling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief