Stad GERAARDSBERGEN investeert in de renovatie van bestaande of leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied

Stad GERAARDSBERGEN investeert in de renovatie van bestaande of leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied

Jim_2203
 

Stad Geraardsbergen komt vanaf januari met een nieuwe renovatietoelage in het handelscentrum. Deze toelage is bedoeld voor handelspanden in het kernwinkelgebied, enerzijds voor renovatiewerken aan de voorgevel en anderzijds voor werken ter verbetering van de commerciële ruimte.

 

“Het doel van deze subsidie is de aantrekkingskracht van ons centrum verder te verhogen via renovatie. Elk pand binnen het kernwinkelgebied komt hiervoor in aanmerking, zolang de werken maar binnen of buiten een bestaand handelspand gebeuren en de werken na januari 2018 starten” aldus Schepen Véronique Fontaine (Open VLD). Via een bijdrage van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen en vanuit de stad zelf kan de handelaar of eigenaar van een pand in het kernwinkelgebied tot 80% (maximum bedrag: €8000 per pand) betoelaagd worden voor zijn renovatiewerken. Voor dit project ontvangt de stad vanuit Vlaio een toelage van €75000, de stad Geraardsbergen stelt hetzelfde bedrag ter beschikking, dus in het totaal wordt €150000 extra in het handelscentrum geïnvesteerd. “ Toen we vorig jaar de aanvraag tot subsidie zagen, zijn we er onmiddellijk op ingegaan. Het is een ongelofelijke opportuniteit, die elke handelaar ten goede komt.

 

Zowel kleine werkjes, zoals het schilderen van de binnenmuren, als een heuse face-lift van een pand, kunnen via dit project gesubsidieerd worden. We hopen dat eigenaars van leegstaande panden waar werk aan is deze kans gaan grijpen om hun pand in orde te stellen, zodat het sneller kan ingevuld worden” laat Schepen Véronique Fontaine nog weten.

 

Op maandag 27 november 2017 volgt een infovergadering in De Spiraal, Parketzaal 2de verdieping, om 20 uur.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 03 dec 2018
Jimmy Godaert | 29 nov 2018

archief