GERAARDSBERGEN - Sint te gast op Sinterklaastocht Padstappers

C21

GERAARDSBERGEN - Sint te gast op Sinterklaastocht Padstappers

Jim_5067
 

De Sint is in het land en bezocht ook een tocht van de Padstappers. Groot en klein  kon genieten van zijn aanwezigheid en dat bovendien na een alweer tot in de puntjes verzorgde wandeltocht.

 

De wandeltocht zelf leidde de wandelaars langs parcours die bulkten van natuur- en plattelandsschoon en daar waar het kon langs historisch of cultureel waardevolle plaatsjes. De kortste afstanden 7 en 9 km waren lussen waarop de kinderen nog even zoet gehouden werden dmv een kinderzoektocht in afwachting van de komst van de Goedheilige man. De wandeling zelf liep over goed begaanbare verharde en onverharde landwegen naar en door de landelijke gemeente Goeferdinge.

 

Terwijl de kinderen zongen van “hoort wie komt daar kinderenstonden de medewerkers in de rustposten en de startzaal klaar om allen te vergasten op een ruim aanbod aan dorstlessers en hongerstillers.

 

Meer inspanning werd verwacht van de wandelaars op de langere afstanden, die verder trokken naar Zarlardinge en zelfs tot Everbeek. Zij die deze, vlakbij de taalgrens gelegen dorpen kenden wisten dat er ging gewandeld worden in het lichtgolvend landschap van de uitlopers van de Vlaamse Ardennen. Deze streek bewandelen aan het einde van een lang wandelseizoen in een decor van glooiende kale akkers, verlaten weilanden en bladerloze bosstroken gaf menig wandelaar een gevoel van rust en voldoening.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief