GERAARDSBERGEN - Radio Delta en M fm hertekenen het radiolandschap in Z-O Vlaanderen

GERAARDSBERGEN - Radio Delta en M fm hertekenen het radiolandschap in Z-O Vlaanderen

8_img_3745

Onlangs werden de nieuwe radiovergunningen door Minister Gatz toegekend. Het radiolandschap werd drastisch hertekend. De Zottegemse radio M fm kreeg 2 extra frequenties en een vergunning voor de komende 9 jaar toegewezen. Radio Delta, actief in de regio Geraardsbergen valt uit de boot. Beide verenigingen slaan nu de handen in elkaar en hebben grootse plannen.

 

Radio Delta, gestart als kleine lokale radio-omroep in 1982 heeft zich in die 35 jaar opgewerkt tot de toonaangevende nieuwsradio in de regio Geraardsbergen, Lierde en Brakel. De radio staat vooral voor informatie, voor pluralisme, vrijheid van meningsuiting en brengt een mix van muziek voor een volwassen doelpubliek. Door het nieuwe frequentieplan viel Radio Delta in eerste instantie uit de boot.

 

In Zottegem haalde Radio M fm wel een vergunning binnen voor 3 frequenties, de huidige 107.6 FM in Zottegem en de toekomstige op te starten frequenties 105.6 FM in Brakel en 107.2 FM in St-Lievens-Houtem. Radio M fm is al vele jaren een vaste waarde in het radiolandschap en zocht met de nieuwe vergunning op zak naar een versteviging en uitbreiding van de programmatie om nog meer de nadruk op de lokale en regionale binding te kunnen leggen.

 

De dag na de bekendmaking van het frequentieplan waren er tussen beide zenders al gesprekken aan de gang. Die verliepen zo vlot dat er intussen al een overeenkomst werd gesloten. Beide zenders bundelen de krachten en zullen vanaf 1 januari 2018 uitzenden onder de naam Radio M fm, op de drie frequenties die Radio M fm kreeg toegewezen.

 

De programma’s zullen zowel verzorgd worden vanuit de studio van Radio Delta in Ophasselt, als vanuit de studio van M fm in Zottegem. De luisteraars van Radio Delta zullen perfect hun vertrouwde programma’s kunnen blijven beluisteren vanaf 1 januari maar dan wel op de frequentie 107.6 FM waar je ook de DJ’s van radio M fm, alsook een paar nieuwe medewerkers die intussen ook al hun steun toezegden, aan het werk kan horen. Ook de zendlocaties Brakel en St-Lievens-Houtem zullen zo snel mogelijk operationeel gemaakt worden zodat het volledige uitzendgebied optimaal kan bereikt worden.

De samensmelting van deze twee radio omroepen zal van radio M fm de grootste regionale radio in Z-O Vlaanderen maken, met een diversiteit aan programma’s, informatie, zowel regionaal als nationaal nieuws en een mix aan muziek waarmee de radio zich wil onderscheiden van andere radio’s die momenteel uitzenden in het Vlaamse landsgedeelte. Net zoals in het verleden zal radio M fm regelmatig te zien zijn op diverse locaties met live radiouitzendingen. Meer informatie krijg je snel te horen en te lezen via de diverse website, facebookpagina’s die uiteraard ook een total make over krijgen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 10 okt 2018

archief