KA GERAARDSBERGEN organiseert leerrijke en gevarieerde projectweek voor leerlingen BSO

KA GERAARDSBERGEN organiseert leerrijke en gevarieerde projectweek voor leerlingen BSO

Visit-nmbs-2
 

Tijdens de examenperiode kregen de zesdejaars uit de BSO-richtingen van het KA Geraardsbergen een goedgevuld weekprogramma boordevol workshops, teambuildingsactiviteiten en infosessies van gastsprekers voorgeschoteld waardoor ze nog beter voorbereid worden op de arbeidsmarkt.

 

De schildersleerlingen wierpen hun blik op de wereld van het plamuren. Eerst woonden ze een theoretisch gedeelte bij gegeven door dhr Hugo Myncke, manager van Toutpret Benelux, en na de theorie gingen de leerlingen onder begeleiding van dhrn Schatteman en Guldemont zelf aan de slag met plamuurpasta, plamuurvulsel en plamuurpoeder.

 

De leerlingen van het zesde jaar ‘Carrosserie’ kregen van Rik D. van de firma BASF Glasurit een enorm interessante en interactieve inwijding in het thema ‘nat-in-nat schilderen’. Ook oefenden ze de techniek van het grondverfspuiten met een 3-lagensysteem en kregen ze een korte introductie omtrent de werking van een nieuwe soort vernis.

 

Ook de jonge elektriciens kregen tijdens de ‘Projectweek van het BSO’ een vernieuwende workshop voorgeschoteld. Filip De Smet, sales engineer bij Teletask Domotica Vlaanderen van de firma Stagobel Electro, kwam uitleg geven over de automatisatie en integratie van elektrische systemen dankzij domotica.

 

Naast workshops en praktijkoefeningen volgden de leerlingen ook een interactieve sessie rond bedrijfseerstehulp en braintraining. Er volgden ook heel wat uitstappen zoals bijvoorbeeld het bezoek aan de werkplaats van de NMBS waar de elektrische en mechanische herstellingen aan de rijtuigen gebeuren of het bedrijfsbezoek aan Volvo cars. De leerkrachten L.O. hadden verschillende leuke teambuildingsactiviteiten voorzien die de groepssfeer enorm stimuleerden. Afsluiten deden de zesdejaars in de keuken waar ze eerst pannenkoeken bakten om daarna smakelijk te genieten van het lekkere eindresultaat.

 

Het KA Geraardsbergen blikt enorm tevreden terug op de leerrijke en grensverleggende ‘Projectweek van het BSO’ en wenst de leerlingen een ontspannende vakantie toe.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2017
Jimmy Godaert
JImmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 10 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief