Muziekkapel van de Gidsen speelt Peter en de wolf voor basisscholen van GERAARDSBERGEN

Muziekkapel van de Gidsen speelt Peter en de wolf voor basisscholen van GERAARDSBERGEN

Jim_5743
 

Om de kerstvakantie goed in te zetten, nodigden Kunstkrak vzw en de Kunstacademie van Geraardsbergen leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar van de basisscholen uit Geraardsbergen uit op een muziekvoorstelling gebracht door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen in het Arjaantheater. Schepen Fernand Van Trimpont is enthousiast: “Via dit initiatief willen we de kinderen in contact brengen met verschillende instrumenten en de expressieve mogelijkheden ervan. In het kader van deze voorstelling bood de Kunstacademie ook een navorming aan aan alle betrokken leerkrachten. Vrijwel alle instrumenten uit de voorstelling kun je immers in de Kunstacademie leren spelen.”

 

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen koos voor de klassieker Peter en de Wolf van Sergej Prokofiev. Het orkest en verteller Guido Smeyers nemen de kinderen mee in het verhaal van Peter, een jongetje dat bij zijn opa woont. Op een dag loopt Peter zonder toestemming van zijn opa de tuin uit. Hij ontmoet er allerlei dieren: een vogel, een eend, een kat  maar ook een wolf. Al gauw ontdekt Peter dat de wolf niet zo’n goede bedoelingen heeft en probeert hem uit te schakelen.

 

 ‘Deze voorstelling op maat van de kinderen was een unieke gelegenheid om een van onze professionele orkesten aan het werk te zien in Geraardsbergen,’ zegt directeur Marc Van den Borre van de Kunstacademie. ‘Bovendien zorgden de muzikanten voor een interactief geheel waarin de leerlingen kennis maken met het orkest, de verschillende instrumenten en de werking hiervan. De voorstelling was dus ook educatief een aanrader,’ vult Jo De Taeye van Kunstkrak vzw aan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief