GERAARDSBERGEN - Berdijfsgilde neemt afscheid van voorzitter Roland Vekeman

C21

GERAARDSBERGEN - Berdijfsgilde neemt afscheid van voorzitter Roland Vekeman

890dwbxxw5-bedrijfgilde-neemt-afscheid-van-voorzitter
 

Naar jaarlijkse gewoonte hield de  Bedrijfsgilde een nieuwjaarsreceptie in taverne  ’t Hemelrijk. Hieraan werd ook in het bijzijn van burgemeester Guido De Padt en voorzitter van de Boerenbond Sonja De Decker het afscheid en de huldiging van de voorzitter Roland Vekeman gekoppeld. Roland stond 25 jaar aan het roer van de bedrijfsgilde en geeft de fakkel door aan zijn opvolger Patrick Mertens.

 

De nieuwe voorzitter bracht tijdens zijn speech op gepaste wijze de plaatselijke agenda en problemen in de landbouw tussen de beroepsmensen en de bevolking naar voor. De voorzitter van de Boerenbond sprak op haar beurt de hoop uit dat 2018 een beter boerenjaar zou worden en dat Europa ook aan de Belgische boeren zou denken en ermee rekening houden. Bij de toekomstige regel- en wetgeving en zeker wat betreft de echte stiel van het werk! Zij beloofde in ieder geval om de vinger aan de pols te houden.

 

De burgemeester had het in zijn toespraak vooral over de eigenheid en de specifieke kenmerken die de boerenstiel en de landbouwer op zich heeft . Beleidsmatig tracht men steeds tot een consensus te komen, wat niet altijd zo evident is. De talrijke opkomst getuigt van een hechte samenhorigheid bij de landbouwers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief