GERAARDSBERGEN - Nieuwstraat wordt woonerf

GERAARDSBERGEN - Nieuwstraat wordt woonerf

Jim_6697
 

In het voorjaar van 2017 werd de Nieuwstraat volledig heraangelegd. Naar aanleiding van aanhoudende klachten inzake hinderlijk en foutief parkeren werd toen via een enquête bij de bewoners werd de mogelijkheid gegeven mee te beslissen over de nieuwe parkeersituatie in de Nieuwstraat.

 

Op basis van de resultaten van de bevraging en de geformuleerde argumenten van de bewoners, werd voorgesteld om de Nieuwstraat in te richten als woonerf. De gemeenteraad keurde het voorstel goed, wat concreet betekent dat de Nieuwstraat ingericht kon worden als een aangename wandelstraat waarbij voorrang gegeven wordt aan de zwakke weggebruikers.

 

De inrichting als woonerf veronderstelde nog een aantal bijkomende infrastructurele maatregelen om onder andere de gewenste snelheid af te dwingen. Begin deze week werden daarom bloembakken en rustbanken geplaatst in de Nieuwstraat, dit betekent dat we nu de inrichting als woonerf kunnen finaliseren.

 

Verkeerstechnisch betekent dit dat de toegelaten snelheid beperkt is tot 20 km/h en voetgangers mogen op de rijbaan stappen Parkeren is niet toegelaten, stilstaan voor laden en lossen wel.

 

De bewoners worden hiervan met een rondschrijven verwittigd alsook dat zij een bewonerskaart kunnen aanvragen die toelaat te parkeren in de omliggende straten of gebruik maken van de gratis openbare parkings in de onmiddellijke omgeving: parking Abdijstraat, parking Boelarestraat, parking Weverijstraat, parking Vredestraat en in het weekend parking Wegvoeringsstraat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 23 mei 2019

archief