GERAARDSBERGEN - Jongeren ontdekken hun talenten in het Beroependorp

GERAARDSBERGEN - Jongeren ontdekken hun talenten in het Beroependorp

890dwkijk2-kongeren-ontdekken-hun-talenten-in-het-beroependorp
 

Alle jongeren uit het 5de en 6de leerjaar uit Geraardsbergen, in totaal 771 leerlingen uit 20 scholen inclusief buitengewoon onderwijs, namen deel aan het beroependorp dat in samenwerking met de stad Geraardsbergen, Het Beroepenhuis vzw, de CLB’s en de Giesbaargse Jeugd dat werd opgebouwd in JC De Spiraal.

 

In de 3de graad van het basisonderwijs denken jongeren en hun ouders na over wat te doen in het secundair onderwijs. Dit proces bestaat uit jezelf goed leren kennen, je talenten en interesses in kaart brengen, informatie verzamelen en uiteindelijk kiezen. Een goede studiekeuze zorgt ervoor dat jongeren zich goed voelen in hun vel. Om dit proces te ondersteunen ging voor de tweede keer een beroependorp door in JC De Spiraal. De eerste editie vond plaats in maart van 2016.

 

Gedurende een halve dag namen de jongeren deel aan 12 workshops waarbij ze telkens even in de huid kropen van een beroepsbeoefenaar. De jongeren legden tegels waterpas, ontwierpen een cocktail, beveiligden een lading in een truck, verzorgden patiënten en nog veel meer. Zo testen ze bij zichzelf talenten die vaak nodig zijn bij deze beroepen. Nieuw bij deze editie was dat de activiteiten grotendeels begeleid worden door jongeren uit de 3de graad van het secundair onderwijs van 3 verschillende scholen uit Geraardsbergen.

 

In een andere zaal namen de jongeren deel aan een gloednieuw talentenspel. Het spel werd opgebouwd rond de 8 soorten van knap zijn volgens meervoudige intelligentie. Dankzij 8 uitdagende en leuke activiteiten, soms in team en soms individueel, leerden ze om hun eigen talenten in kaart te brengen en hoe ze daarmee rekening kunnen houden bij hun keuze in het secundair onderwijs.

 

Op woensdagnamiddag en -avond stond de CLB’s klaar om te midden van de workshopmaterialen een netoverstijgend verhaal te brengen naar de ouders van de leerlingen uit het 6de leerjaar. Zo kregen zij ook tips over hoe ze hun kind het beste begeleiden in het studiekeuzeproces en weten ze welke onderwijsmogelijkheden er in de regio zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 03 dec 2018
Jimmy Godaert | 29 nov 2018

archief