GERAARDSBERGEN - Tweemaal prijs voor Dorpsraad Viane

C21

GERAARDSBERGEN - Tweemaal prijs voor Dorpsraad Viane

890dwbkijk2w15tweemaal-prijs-voor-dorpsraad-viane
 

De Dorpsraad Viane won de 3e prijs van de wedstrijd “Dorpskracht 2017”, ingericht door de Vlaamse Landmaatschappij. De prijs beloont projecten die via maatwerk en participatie duurzame dorpsontwikkeling stimuleren in dorpsgemeenschappen van maximum 5000 inwoners. Na een eerste selectie bleef per provincie 1 project in de running. De zevenkoppige jury trok 3 dagen uit om zich ter plaatse uitgebreid over de 5 geselecteerde projecten, van Poperinge tot Neerpelt, te informeren.

 

Het project dat de Dorpsraad Viane uitschreef voor renovatie sanitair in het Ontmoetingscentrum behaalde de 3e prijs, goed voor een cheque van €2500. Zoals bij het begin van het project beslist schonk de dorpsraad het bedrag integraal aan de vzw Ontmoetingscentrum Viane.

 

Minder dan twee weken later won dorpsraad de “Goe-Bezigprijs” van de Vlaamse Vereniging voor Dorpsbelangen. De dorpsraad overtuigde de vak- en publieksjury met een overzicht van de uiteenlopende activiteiten van het voorbije jaar: de Kom-eens-af-dagen, acties voor het milieu, lezingen, de aandacht voor cultuur, jeugd en openbaar domein, dit alles gekoppeld via een uitgebreide communicatie via facebook en het infoblad Vianews.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief