GERAARDSBERGEN - Karmelieters observeren koolmeesjes

GERAARDSBERGEN - Karmelieters observeren koolmeesjes

Img_20180507_141652
 

Begin februari werd in de bosrijke omgeving van basisschool Karmelieten een nestkastje van het project Xperbird omhoog gehangen. XperiBIRD.be is uitgevlogen, een uniek educatief project van het Museum voor Natuurwetenschappen en Google.org.

 

Basisschool Karmelieten ontving een vogelkastje mét kleine computer en camera. Daarmee verzamelen ze wetenschappelijke gegevens over mezen en delen ze de informatie op de interactieve website XperiBIRD.be. Het XperiBIRD.be-project kan op heel wat belangstelling rekenen in de school en daarbuiten.  Leerlingen en leerkrachten zijn in de ban van het koolmeesje. Om ook de ouders en buitenstaanders bij dit project te betrekken werd op Youtube een kanaal (Xperibird Karmelieten) met livestream gerealiseerd.

 

Ondanks het feit dat basisschool Karmelieten pal in het centrum van Geraardsbergen ligt werd het nestkastjes vrijwel meteen bevolkt door een koppel koolmeesjes. Veel heeft natuurlijk te maken met de groene en bosrijke omgeving waarover deze school beschikt.

 

Omstreeks half maart begonnen de koolmezen hun nest te maken en half april volgden de eerste eitjes! Begin mei werden de eerste koolmeesjes geboren. Op dit moment kan je via de livestreamverbinding elk moment van de dag observeren hoe de kleine koolmeesjes gevoederd worden door de ouder koolmezen met rupsjes. Een prachtig project dat de leerlingen van basisschool Karmelieten nog dichter bij de natuur brengt!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief