GERAARDSBERGSE jongeren willen werken

GERAARDSBERGSE jongeren willen werken

Dsc2668
 

Een groepje Geraardsbergse jongeren signaleerde aan de stad moeilijk vakantie- of weekendwerk te vinden terwijl ze heel graag een centje willen bijverdienen. Het gaat dikwijls over jongeren met een minder uitgebreid netwerk of met een andere etnisch culturele achtergrond. Via een samenwerking tussen het Technisch Instituut Sint-Jozef, Groep Intro, jeugdopbouwwerk Uit De Marge en de dienst sociale economie van de stad wordt een proefproject opgezet om deze jongeren te helpen bij het vinden van een gepaste job.

 

Vanaf 16 jaar kan je als jongere aan de slag om wat extra zakgeld te verdienen. Meestal kunnen jongeren aan het werk via het uitgebreid netwerk van ouders, vrienden of familie. Wanneer je echter niet over zo’n kennissenkring beschikt, is je kans op het vinden van een weekend- of vakantiejob al veel kleiner. Dit wordt ook ervaren door een groep jongeren die het probleem signaleerde aan de jeugdopbouwwerker van de stad.

 

Een aantal jongeren vertelden zich te hebben aangemeld bij meerdere bedrijven maar jammer genoeg steeds zonder resultaat. Deze demotiverende problematiek is voor de jongeren meteen een negatieve eerste ervaring met de arbeidsmarkt. Daarom startte de stad samen met de school van deze jongeren, Technisch Instituut Sint-Jozef, en Groep Intro een project om hen te versterken in het vinden van een gepaste job.

 

De jongeren konden zich vrijblijvend aanmelden om deel te nemen aan drie opleidingsnamiddagen. Na de eerste woensdagnamiddag op 25 april keerden de scholieren huiswaarts met hun eigen opgestelde cv dat ze kunnen afgeven of opsturen naar bedrijven. Tijdens de tweede opleiding leren ze solliciteren door zichzelf kort voor te stellen en aan te prijzen. In de laatste sessie komen een aantal bedrijven langs waarbij de tieners als test kunnen solliciteren. Ze leren eveneens gericht zoeken naar het werk dat ze graag willen en kunnen doen.

 

Deze Geraardsbergse jongeren versterken in hun competenties tot het zoeken van geschikt werk is slechts een beperkte oplossing daarom wil de stad een oproep lanceren. Het stadsbestuur vraagt de goodwill van de Geraardsbergse bedrijven en ondernemers om deze jongeren een kans te geven als ze komen aankloppen. Heb je als ondernemer nood aan weekendwerkers of vakantiejobbers maak dan zeker je vacature bekend via de facebookpagina Werken in Zuid-Oost-Vlaanderen. Wees maar zeker dat deze jongeren meelezen en met plezier bij jou komen aankloppen voor werk!

 

Meer informatie

Jeugdopbouwwerk Uit De Marge: Samuel Vileyn samuel.vileyn@uitdemarge.be 0493 25 45 59

Dienst economie: Annemieke Van Laethem annemieke.vanlaethem@geraardsbergen.be 054 43 45 05 0486 77

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief