GERAARDSBERGEN - 10 jarig bestaan standbeeld Orange I wordt gevierd met optocht en gedichtenwedstrijd

GERAARDSBERGEN - 10 jarig bestaan standbeeld Orange I wordt gevierd met optocht en gedichtenwedstrijd

Dsc2699
 

In 1863 werd op de boerderij Van der Eecken in Grimminge een veulen geboren dat uitgroeide de forse dekhengst Orange I de stamvader van het Belgische trekpaard. Alle nu nog levende boerenpaarden stammen rechtstreeks af van de bloedlijn van die hengst.

 

Tien jaar geleden werd er een standbeeld van Orange I, de stamvader van het Belgisch trekpaard, geplaatst in Grimminge. Dit jaar wil het comité Orange I dit jubileum op zondag 30 september vieren met een optocht van honderd boerenpaarden en de inwijding van een muurgedicht. Het comité schrijft daarom nu een gedichtenwedstrijd uit met uiteraard het Belgische trekpaard en Orange  als inspiratiebron.

 

“Het is de bedoeling om het winnende gedicht een blijvende plaats te geven op de zijgevel van de sportzaal, in de onmiddellijk omgeving van het standbeeld”, leggen comitéleden Leonce Nachtergaele en Karel Andries uit.” Inschrijven voor de gedichtenwedstrijd kan tot 15 juni via mail naar karel.andries@telenet.be” 

 

De onthulling van het muurgedicht wordt de start van een feestelijke dag met een optocht van minstens honderd trekpaarden en heel wat activiteiten op en rond het dorpsplein. Er zullen ook tentoonstellingen te bezichtigen zijn en  er is een Paardjesworp. Het wordt een echt volksfeest.

 

Het Comité Orange I trekt zich op aan de erkenning eerder dit jaar van het trekpaard als Vlaams immaterieel erfgoeden wil in latere fase een museum rond het Belgisch trekpaard uitbouwen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief