GERAARDSBERGEN - Reuzenles in basisscholen

GERAARDSBERGEN - Reuzenles in basisscholen

Dsc3158
 

Reuzengilde zal vanaf volgend schooljaar een uitgebreid educatief lessenpakket over de Reuzencultuur en Geraardsbergse folklore promoten in de lagere scholen. De erfgoedorganisatie LECA heeft een gratis educatief pakket Curieuzereuzen ontwikkeld en wil daarmee kinderen uit het basisonderwijs nieuwsgierig maken naar reuzen en alle bijzondere, grappige of juist herkenbare gewoonten en gebruiken die daarbij horen. De leerkrachten beschikken met Curieuzereuzen over alles wat ze nodig hebben om de reuzencultuur samen met de leerlingen te ontdekken in de klas.

 

Thomas ‘d Aubioul,leerkracht Go Centrum en Robin Ronsyn van de Reuzengilde hebben het lessenpakket herwerkt op maat van Geraardsbergen en hebben leuke extra’s toegevoegd. Curieuzereuzen dompelt leerlingen stapsgewijs onder in de reuzencultuur. Elke les zoomt in op een ander aspect van de traditie. De basisles ‘Neuzen tussen reuzen’ is opgevat als een introductieles.

 

In augustus brengt de reuzengilde een fotoboek en DVD uit in thema ’30 jaar reuzengilde’. Dit boek zal ook als didactisch materiaal worden gebruikt voor het lessenpakket.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief