Skoda Challenge GERAARDSBERGEN

Skoda Challenge GERAARDSBERGEN

Cgsl0558
 

Na een geslaagde eerste editie kijken we uit naar de tweede Skoda Challenge-Geraardsbergen op zondag 10 juni. De Challenge triatlons zijn een organisatie van The Challenge Family, een van de populairste organisatoren van triatlons wereldwijd. De race in Geraardsbergen maakt deel uit van een grote internationale competitie. Hiervoor komen sportievelingen van over de hele wereld naar Geraardsbergen afgezakt. Momenteel staat de teller op meer dan 500 inschrijvingen uit 26 verschillende landen.

 

Naast de triatlon over middellange afstand organiseert Challenge ook verschillende deelevenementen op zaterdag zoals de Challenge Women Run, Challenge Swim en 3 uur de Muur.

 

De hoofdrace op zondag start in Provinciaal domein de Gavers met een zwemparcours van 1,9 km. Vervolgens springen de atleten op de fiets voor een rit van 90 km. Het fietsparcours is een mix van glooiende wegen door rustige landelijke gebieden en echte Vlaamse heuvels. De dubbele passage over de Muur in Geraardsbergen en de Congoberg in Galmaarden zal ongetwijfeld de benen testen. Het 21 km lange loopparcours brengt de atleten terug naar het stadscentrum van Geraardsbergen waar ze omringd worden door oude, historische gebouwen.

 

Ook dit jaar trekt de race weer heel wat bekende en internationale triatleten aan. Doordat het wereldkampioenschap in Slovakije in de week voor Skoda Challenge valt, reizen heel wat atleten van Samorin door naar Geraardsbergen. Vorig jaar won Tine Deckers de eerste editie in eigen land. Zal zij ook dit jaar opnieuw de titel in de wacht slepen? Bij de mannen is het uitkijken naar de komst van Trevor Wurtele, Dylan McNiece en Pieter Heemeryck. De wedstrijd is voor de atleten een ideale voorbereiding op langere afstanden later in het seizoen.

 

Meer info: info@challenge-geraardsbergen.be, 054 43 51 49, http://www.challenge-geraardsbergen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief