Nieuwe structuur, nieuw logo en website voor Kunstacademie GERAARDSBERGEN

C21

Nieuwe structuur, nieuw logo en website voor Kunstacademie GERAARDSBERGEN

Img_1760
 

De inwoners van Geraardsbergen ontdekten het deze week al toen de infobrochure met de programmatie van volgend schooljaar in de bus zat: de Kunstacademie van Geraardsbergen hertekende het cursusaanbod en ontwikkelde een nieuw logo, een nieuwe site en een nieuwe look.

 

Een nieuwe structuur voor het Deeltijds Kunstonderwijs

Op 1 september 2018 starten alle Vlaamse Academies Deeltijds Kunstonderwijs in een vernieuwde structuur. Leerlingen hebben nu nog meer mogelijkheden om een persoonlijk traject te kiezen op basis van hun artistieke dromen.

 

“Videokunst, vloggen, podcasts maken… Het nieuwe decreet voor het Vlaams Deeltijds Kunstonderwijs inspireert,” zegt directeur Marc Van den Borre. “Er is o.a. een audiovisueel lab in domein beeld en een uitdagende cursus theatermaker in woord. Via actief groepsmusiceren ontwikkelen we al heel jong de natuurlijke muzikaliteit van kinderen. Let wel, de praktische uitwerking van het nieuwe decreet is nog steeds in evolutie. Wijzigingen zijn nog steeds mogelijk, vandaar dat ons nieuwe programma-aanbod nog onder voorbehoud is.”

 

 “Met meer dan 80 cursussen in 5 domeinen voor jong en oud, overdag en na schooltijd, vindt iedereen een cursus die prikkelt,” zegt Schepen Fernand Van Trimpont. “Kinderen starten jong in een leeftijdsgebonden traject. Als je later instroomt in een opleiding, is er een verkort traject of een traject op maat. Voor volwassenen is er zelfs extra aanbod overdag. Op de nieuwe site kun je alle informatie vinden.”

 

De Kunstacademie is een artistiek kruispunt in het sociale weefsel van de stad

De Kunstacademie wil inwoners van Geraardsbergen optimaal bedienen en werkt hiervoor samen met verschillende partners in de stad. “Voor de ondersteuning van cursisten met verhoogde leerzorg doen we bijvoorbeeld beroep op de expertise van het Huis van het Kind” zegt de directeur. Ook de basisscholen zijn partners. “Als Schepen van Onderwijs ben ik tevreden dat verschillende schooldirecties in het kader van een brede school een initiatiecursus van de Kunstacademie voor de eerste graad basisonderwijs na schooltijd op hun school organiseren,” zegt Schepen Van Trimpont, “de bereidheid om Kunstonderwijs voor iedereen toegankelijk te maken is in Geraardsbergen zeer groot.” 

 

Een nieuwe website en een nieuw logo

In een kunstopleiding verken je niet alleen je eigen talenten, ook een ruimer perspectief ontdekken en met een andere blik naar je eigen leefwereld kunnen kijken, is wat de Kunstacademie beoogt. “De enige echte reis is niet naar nieuwe landschappen trekken, maar met andere ogen kijken,” schrijft Proust. Daarop baseerde de Kunstacademie zich voor het nieuwe logo, waarin je wisselende perspectieven ontdekt. Als je naar het logo kijkt, schuift het ene moment het woord Geraardsbergen naar voor, en het andere moment het woord Kunstacademie. Probeer het zelf en bekijk het logo op onze nieuwe website kunstacademie.geraardsbergen.be die we lanceren op ZA 9 JUNI 2018. Ook Schepen van ict Veerle Mertens is fier: “De nieuwe website brengt het aanbod van de Kunstacademie duidelijk in beeld en is alweer een extra tool om de dienstverlening aan onze inwoners te optimaliseren”.De website is gemakkelijk bereikbaar via de website van de stad Geraardsbergen of via kunstacademie.geraardsbergen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief