sp.a richt zowel met lijst als met programma op de toekomst “De beste keuze voor wie vindt dat GERAARDSBERGEN beter kan”

sp.a richt zowel met lijst als met programma op de toekomst “De beste keuze voor wie vindt dat GERAARDSBERGEN beter kan”

Groepsfoto_glans_print
 

De Geraardsbergse sp.a-afdeling is klaar voor de toekomst. “Er zijn de afgelopen jaren veel kopstukken weggegaan”, blikt lijsttrekker Emma Van der Maelen terug, “maar daardoor konden we niet anders dan herbronnen en vernieuwen”. Van der Maelen staat helemaal bovenaan een lijst die jeugd mengt met ervaring en die stijf staat van het enthousiasme. En van ambitie! “Natuurlijk wil ik burgemeester worden”, aldus Van der Maelen, “ik wil Geraardsbergen beter maken”.

Bij sp.a-Geraardsbergen verlieten heel wat anciens de rangen, de afgelopen jaren. “Hoewel we dat natuurlijk betreuren, heeft ook dat nadeel een voordeel”, stelt Van der Maelen, “onze lijst is de meest vernieuwende van allemaal”. Van der Maelen heeft het dan niet alleen over de negen jongsocialisten op de lijst (‘bijna één op drie!’), maar ook over de vele kandidaten die niet uit de ‘traditionele’ vijvers gevist werden maar die zelf kozen voor sp.a omdat het project van de socialisten hen het meeste aanspreekt. “Los van het resultaat”, aldus Van der Maelen, “is deze lijst een erg goede optie op de toekomst”.

 

Welke ambitie mag sp.a in Geraardsbergen koesteren? “Best wel veel”, vindt Van der Maelen, “wij zijn de beste keuze voor wie vindt dat Geraardsbergen veel beter kan”. Ze corrigeert meteen zelf: “Eigenlijk zijn we de énige keuze…”. 

 

En welke ambitie koestert Van der Maelen zelf? “Mijn hart bloedt als ik zie dat onze prachtige kleine stad wegzakt door het ambitieloze beleid van het stadbestuur”, zegt ze, “ik heb echt het gevoel dat mijn generatie het heft in handen moet nemen en onze stad moet redden”. Betekent dat dat ze de burgemeesterssjerp ambieert? Van der Maelen is duidelijk: “Ik zou zeer graag een trekkersrol vervullen in de wederopstanding van Geraardsbergen, zeker ook als burgemeester”.

 

Tenslotte overloopt Van der Maelen eens ‘haar’ sp.a-lijst.

 

 Bovenaan staan vele jaren ervaring in de gemeentepolitiek bij mekaar: Bram De Geeter en Sven Van der Meulen (18 jaar mandataris), Davy Coppez en Geert De Chou (12 jaar mandataris), Myriam De Clercq en Didier Moreels (al vele jaren actief bij sp.a). 

 

Daarna komen de ‘nieuwe anciens’: jonge en/of nieuwe kandidaten die toch al verschillende jaren meedraaien in de gemeentepolitiek, zoals gemeenteraadslid Celien De Gauquier,  voorzitter Stijn De Bock en Patricia Flamez (‘zus van en jarenlang actief binnen achter de schermen’).

 

‘Het middenveld’ wordt vooral bevolkt door nieuwe, enthousiaste kandidaten. “Onze lijst is een heel mooie weergave van de samenleving”, vindt Van der Maelen, “we smeedden jong en oud, verschillende achtergronden en interessevelden tot een hecht team”. Van der Maelen verwacht heel veel van ‘haar middenveld’ en ze is er zeker van dat met deze groep de toekomst van sp.a in Geraardsbergen verzekerd is.

 

Achteraan op de lijst staan ‘de wijzen’ van de partij, gegroepeerd vóór lijstduwer Dirk Van der Maelen. “Mijn vader heeft een aantal generatiegenoten rond zich verzameld om de ‘jonge wolven’ binnen sp.a bij te staan met ervaring en doordachtheid”, zegt Emma. Deze kandidaten zijn echter allerminst ‘opvulling’. “Er staan écht bekende namen tussen”, zegt ze, “en ik verwacht van elk van hen een goede persoonlijke score”.

Lijst:

1

Emma Van der Maelen 

2

Bram De Geeter

3

Davy Coppez 

4

Geert De Chou 

5

Myriam De Clercq 

6

Sven Van der Meulen 

7

Didier Moreels 

8

Celien De Gauquier 

9

Stijn De Bock 

10

Patricia Flamez

11

Nadine Boeykens

12

Marnick D'Hoker 

13

Daniel Ooge 

14

Fabienne Verschaffel

15

Zoran Morre 

16

Julieta Aleksanjan 

17

Sven Van Hecke 

18

Lore Vonck

19

Sylvio Bogaert

20

Ines De Backer

21

Richard Omanga

22

Binasa Musovic 

23

Martine Huygh

24

Eva Saegerman

25

Sophie Dubray

26

Conny Vander Putten

27

Marijke D'hauwer

28

Luc Minne 

29

Patrick De Bodt 

30

Johan Hellinckx 

31

Dirk Van der Maelen 

 

Ook voor de provincie hebben we een sterke kandidaat naar voor geschoven. Myriam De Clercq zal ook voor de provincieraadsverkiezingen haar kandidatuur stellen. Ze pronkt op de 6de plaats en ze wil de Geraardsbergse kleuren  ook binnen de provincie verdedigen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief