GERAARDSBERGEN - Lions steunen OZC Sint-Vincentius en BuBaO De Mozaïek

GERAARDSBERGEN - Lions steunen OZC Sint-Vincentius en BuBaO De Mozaïek

20180620_193231
 
36283396_10212213174508514_6073823229653286912_n
 

De zomervakantie staat voor de deur. Dit is ook het moment waarop een werkjaar van de Lions Club Geraardsbergen wordt afgesloten. Via onze fondsenwerving slaagden ze er opnieuw in om heel wat lokale projecten te steunen. Het hoofdmoto van de Lions is ‘We Serve’.  ze trachten in de streek van Geraardsbergen, Lierde en Brakel binnen onze mogelijkheden een steentje bij te dragen daar waar de nood (dikwijls) het hoogst is.

 

De twee meest recente projecten werden deze maand officieel ingehuldigd. In het Opvang en Zorgcentrum Sint-Vincentius (OZC) Viane zorgde de Lions Club Geraardsbergen  voor 10 zitbanken in de nieuw aangelegde tuin. Dit zorgt ervoor dat bezoekers en gasten rustig een wandelingetje kunnen maken en genieten van een rustpauze op één van deze banken. Een initiatief dat heel enthousiast werd onthaald door de directie en vooral de gasten van het OZC.

 

Buitengewone Basisschool De Mozaïek werd ook financieel gesteund waardoor ze  voor de kinderen met een motorische onrust een blijfstoel konden aankopen. Een blijfstoel is een verrijdbaar zithuisje. De stoel biedt veiligheid en geborgenheid aan het kind, zodat hij tot rust kan komen. Hierdoor biedt hij ook rust en comfort voor de begeleiders. Door het verminderen van de motorische afleiding zien we een verbetering van de concentratie en taakgerichtheid. Hierdoor is spel en leren terug mogelijk en kan deze leerling optimaal ontwikkelen in een veilig basisklimaat.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy Godaert | 13 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief