GERAARDSBERGEN - Luchtmacht zet beste beentje voor in kader van promocampagne

GERAARDSBERGEN - Luchtmacht zet beste beentje voor in kader van promocampagne

Dsc6590
 
Dsc6595
 
20180806_105300
 

Dit weekend zette de Luchtmacht in onze regio haar beste beentje voor in kader van haar promo- en rekruteringscampagne. Op Dance-D-Vision te Zottegem was dit met de landing van een Agusta A109, met daaraan gekoppeld een aantal luchtdopen voor jongeren. In Overboelare tijdens de opendeurdagen van de zweefvliegclub Phoenix was een static display van een F 16 te zien.

 

“Defensie is op zoek naar gemotiveerde jongens en meisjes om de toekomstige opdrachten efficiënt te kunnen uitvoeren. Daarom zoeken we opportuniteiten om zelf naar de jongeren toe te gaan om hen warm te maken voor een loopbaan bij de Luchtmacht. De samenwerking tussen Dance-D-Vision en de Belgische Luchtmacht is een win-win engagement. Jongeren die een (combi)ticket voor Dance D-Vision 2018 gekocht hebben, kwamen in aanmerking om een luchtdoop te winnen. Dit geeft een speciaal cachet aan het festival en is voor Defensie een ideale opportuniteit in het kader van rekrutering gezien de aanwezigheid van veel jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud.  Anderzijds maakt de Luchtmacht publiciteit door de vermelding van “Belgian Air Force” op de toegangsarmbandjes.” zegt Luitenant – kolonel van het Vliegwezen Jo Heylens.

 

Maar ook in tijdens de opendeurdagen van de Zweefvliegclub Phoenix in Overboelare was de Luchtmacht aanwezig, dit maal met de static display F16. De bezoekers hadden de kans om in de cockpit van het toestel te zitten en kregen er deskundige uitleg over . Tevens was er een infostand van Defensie aanwezig.

 

Als kers op de taart was er zaterdagavond tijdens opendeur  een fly by van de nieuwste multi -role heli van de Luchtmacht de NH90 TTH, tevens de opvolger van de Seaking, die aan zijn afscheidstournee bezig is . Die kwam van een airshow in Nederland en passeerde op de terugweg naar zijn thuisbasis Bevekom over Overboelare.

 

“Onbekend is onbemind, mensen hebben soms een verkeerd beeld van wat we doen. De huidige generatie jongeren is de eerste van wie de ouders geen band hebben gehad met Defensie door middel van de dienstplicht. Dit is nodig om draagvlak te creëren voor Defensie, voor de operaties die we doen, voor de investeringen die we nodig hebben om onze opdrachten te blijven uitoefenen. “ zegt Luitenant – kolonel Heylens. “We willen ook de relevantie van het luchtwapen aantonen als gewapende arm van de regering. Naast het creëren van draagvlak, willen we jongeren, meisjes en jongens, warm maken voor een loopbaan bij Defensie. Vroeger nodigden we de jongeren uit naar onze basissen. Dit doen we nu nog, maar bijkomend zetten wij nu de eerst stap naar de jeugd toe. Zo gaan we naar scholen en grote evenementen.”

 

“Piloten alleen volstaan niet om een vliegtuig ’vleugels’ te geven. Naast piloten hebben we nog 70 verschillende beroepen nodig.” vervolgt de Luitenant – Kolonel ” Goedopgeleide mecaniciens en alerte luchtverkeersleiders, doorwinterde weersvoorspellers en onverschrokken brandweermannen, fijnbesnaarde elektrotechnici, motorspecialisten, plaatslagers, mission support specialisten,…maar ook stoere force protection mannen en –vrouwen. Tevens ondergaat op dit ogenblijk onze luchtmachtvloot een verjongingskuur. Zo namen we recent de Caiman NH90 helikopters in dienst. Het nieuwe transportvliegtuig A400M zal tegen 2020 de C130 vervangen. En tenslotte nadert het vervangingsdossier van de F16 met rasse schreden zijn beslissingsfase. Al de opgesomde toestellen zitten boordevol technologie van de bovenste plank. Daarvoor hebben we personeel nodig met de vereiste kwalificaties.”

 

“Defensie biedt een grote diversiteit aan jobmogelijkheden, unieke jobs (zoals jachtpiloot) en heel wat studiemogelijkheden. Wij verstrekken zelf vormingen op hoog niveau (Masters in Koninklijke Militaire School) en technische vormingen (o.a. Bachelors in de Koninklijke Technische School).” besluit Jo Heylens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief